’t Fean 58 1 – VV Anjum 1 *17-02-2018

V.V.  Anjum verliest van sterk ’t Fean 58

Surhuisterveen – Anjum heeft zich in de uitwedstrijd tegen ’t Fean ’58 stuk gebeten op een sterk collectief. In de eerste helft liet ’t Fean ’58 de Anjumers bijna alle hoeken van het veld zien. Na een 2-0 ruststand kwam Anjum beter in de wedstrijd en kreeg kansen, maar ’t Fean ‘58 wist de wedstrijd uiteindelijk simpel uit te spelen. Eindstand 3-0.

Nadat scheidsrechter Woering om 14:30u op een zonnig Sportpark It Ketting voor het begin van de wedstrijd blies was het direct duidelijk dat ’t Fean ’58 maar één doel voor ogen had, en dat was de koppositie van Leovardia over nemen. Al in het begin van de wedstrijd mocht keeper Lolke Dijkstra voor het eerst de gang naar het net maken nadat Joost Nieuwenhuis de bal schitterend binnen schoot, 1-0. ’t Fean ’58 speelde een hele goede eerste helft en kreeg de nodige kansen om de score uit te breiden, helaas voor het ’t Fean ’58 zorgden Lolke Dijkstra en de deklat ervoor dat het bij 1-0 bleef. Na ruim een half uur spelen kwam ’t Fean ’58 er via een counter snel uit, Harm Vrij zette Erwin Vos met een steekbal vrij voor de Anjumer keeper en wist de bal simpel binnen te tikken, 2-0.

In de tweede helft nam ’t Fean ’58 iets gas terug waardoor Anjum meer aan voetballen toe kwam. Een vrije trap van Pope Bauke Holwerda ging net over de goal en de, overigens goed fluitende scheidsrechter, weigerde om voor een strafschop te fluiten nadat Anne Zijlstra in het strafschopgebied onderuit werd gehaald waardoor de stand 2-0 bleef. Hierna waren de grootste kansen voor ’t Fean ’58, maar Lolke Dijkstra stond uitstekend te keepen tot ook hij tien minuten voor tijd moest capituleren nadat Joost Nieuwenhuis vanaf de rand van het strafschopgebied de keeper eindelijk wist te passeren, 3-0.

Door het verlies tegen ’t Fean ‘58 is Anjum gezakt naar de negende positie op de ranglijst.

Zaterdag 24 februari speelt Anjum een uitwedstrijd in en tegen Rijperkerk. Aanvang 14:30u

Scoreverloop:
  7’  1-0: Joost Nieuwenhuis (FEA)
36’  2-0: Erwin Vos (FEA)
83’  3-0: Joost Nieuwenhuis (FEA)

Scheidsrechter: Dhr. J. Woering