VV Trynwâlden 1 – VV Anjum 1 *14-10-2017

VV Anjum winnaar in doelpuntrijke wedstrijd

OENTSJERK- Anjum speelde zaterdag tegen VC Trynwâlden een wedstrijd met twee gezichten. Anjum ging de rust in met een zeer terechte 0-4 voorsprong, maar gaf dit in de tweede helft volledig uit handen. Uiteindelijk wist Anjum toch nog de 3-4 overwinning uit het vuur te slepen. De eerste kans van de wedstrijd was voor Anjum. In de dertiende minuut zette Mark Jansma met een steekbal Stephan Overkempe vrij voor keeper Fernando de Boer, deze wist de inzet nog net tot corner te verwerken. De corner die hierop volgde werd alsnog door Stephan Overkempe van dichtbij binnen gekopt, 0-1. Tien minuten later kreeg Trynwâlden een levensgrote kans nadat een voorzet door de sterke wind bijna in de goal van Anjum belandde, de bal spatte echter uiteen op de lat. Na een klein half uur spelen was het Jan Tijtsma die een voorzet van Wiebe Dijkstra bekeken in de hoek wist te schuiven, 0-2. Even later waren het Jan Tijtsma en Stephan Overkempe die er in de omschakeling razendsnel uitkwamen, helaas voor Anjum had Jan Tijtsma iets teveel naar Harkemase Boys gekeken want zijn inzet ging voor open doel hoog over. Vijf minuten voor de rust kreeg Anjum een vrije trap toegekend op de middenlijn. Mark Jansma schoot de bal het strafschopgebied binnen waar Stephan Overkempe de afwachtende doelman en verdediger verraste en schitterend de 0-3 aantekende. Op slag van rust kwam Anjum nog op 0-4 nadat een prachtige één-twee tussen Jan Tijtsma en Wiebe Dijkstra door Jan Tijtsma achter keeper De Boer werd gewerkt.

Waar Anjum voor rust heer en meester was, was Trynwâlden nu direct bij de les. Al na drie minuten was de eerste kans voor Trynwâlden, de vrije trap belandde echter net naast de goal van Lolke Dijkstra. In de tegenaanval was het Wiebe Dijkstra die zijn schot net over de goal zag gaan. Lolke Dijkstra redde hierna nog zeer attent op een schot van Aldert Smit. Even later kreeg Trynwâlden een vrije trap toegekend op rand van de zestien. Het harde schot voorlangs werd door Jeroen IJsselmuiden hard binnengewerkt, 1-4. Tien minuten voor tijd was het wederom Lolke Dijkstra die een hard schot van Dennis Voss uitstekend wist te pareren. Even later later was het dezelfde Dennis Voss die gevaarlijk voor de Anjum goal verscheen, maar zijn inzet ging alleen net naast de goal. In de negentigste minuut van de wedstrijd kreeg Trynwâlden wederom een vrije trap toegekend op dezelfde positie als eerder in de wedstrijd. Wederom ging de bal hard voorlangs, maar deze maal was het Dennis Voss die keeper Dijkstra wist te passeren, 2-4. In de slotseconden van de wedstrijd was het nog Thom Stielstra die een voorzet vanaf rechts binnenkopte en hiermee de uitslag op 3-4 bepaalde.

Door de winst op VC Trynwâlden bezet Anjum de zesde positie op de ranglijst.

Zaterdag 21 oktober speelt Anjum om 14:30u thuis tegen SC Leovardia.

Scoreverloop:
14’  0-1: Stephan Overkempe
29’  0-2: Jan Tijtsma
41’  0-3: Stephan Overkempe
45’  0-4: Jan Tijtsma
66’  1-4: Jeroen IJsselmuiden
90’  2-4: Dennis Voss
90’  3-4: Thom Stielstra

Kaarten:
90’  Wiebe Dijkstra (VVA) geel