45e crossloop VV Anjum

45ste crossloop in Anjum.

Voor de 45ste keer in successie wordt de crossloop van de v.v. Anjum georganiseerd en wel op zaterdag 6 januari. Aansluitend aan de cross is de nieuwjaarsreceptie.
De crosscommissie bestaande uit de volgende personen: Jan Visser, Petra Stienstra, Jappie Holwerda en Jan M. Visser, heeft dit keer een jubileum-parcours uitgezet.

De meeste aandacht zal uitgaan naar de crossloop op de middag voor senioren en oud leden. Deze jubileum-editie kent ’s middags een unieke route……maar wordt pas op 6 januari bekent gemaakt. Kan Minne Zijlstra de overige lopers opnieuw van zich afschudden, zoals tijdens de laatste editie of doet Brandt Schaap weer van zich spreken? Even na half vier, op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar, zullen we het weten.
We zouden de andere lopers en wandelaars te kort doen om deze categorie niet te noemen. Integendeel, ’s morgens zullen de vele pupillen- en juniorenteams door de straten van Anjum hun cross lopen. Natuurlijk zijn er winnaars, dat is zeker belangrijk. Echter ook bij dit prachtige evenement geldt……meedoen is belangrijker dan winnen. Aan de finish zal iedereen worden ontvangen met een groot applaus en natuurlijk met een medaille. Voor iedere deelnemer is er een mooie herinnering aan deze loop. Mede mogelijk gemaakt door een grote groep van sponsoren.
Sinds enkele jaren worden ook de teams die najaarskampioen zijn geworden, gehuldigd. Er zijn diverse teams die in het zonnetje worden gezet.

Het belooft voor de 45ste keer een prachtige start van het kalenderjaar te worden bij de v.v. Anjum. De crosscommissie is druk bezig om de laatste zaken voor te bereiden. Allemaal van harte welkom op zaterdag 6 januari.

Tijdschema 45ste cross:
10.00 uur: inschrijving jeugd.
10.30 uur: start jeugdloop en prijsuitreiking
12.00 uur: gezamenlijk snert eten in de kantine
12.30 uur: inschrijving wandel en crossloop senioren/donateurs
13.00 uur: start wandeltocht
15.00 uur: start crossloop senioren-A junioren-oud leden-donateurs
17.15 uur: prijsuitreiking
17.45 uur: rad van avontuur
18.00 uur: napraten onder het genot van een hapje en drankje.

De volgende sponsoren zorgen voor de financiële steun van de 45ste cross:
– Uitzendbureau Topwurk Dokkum
– Br. Visser Transport Heerenveen
– Rabobank Anjum
– Dekema & Kempenaar Schilders Anjum
– Hotel-restaurant Wad Oars Anjum
– Restaurant Schierzicht Lauwersoog
– Coöp Anjum
– NAM (eenmalig)