Anjum 2 bekert door *14-09-2019

Afgelopen weken werden er in heel Nederland weer de ‘verplichte’ bekerwedstrijden afgerond. Deze wedstrijden worden vaak gezien als oefenwedstrijden voor de voetbalverenigingen, ‘om te zien waar we staan aan het begin van de competitie’. Bij ‘It Twadde’ is dit wel anders, daar zorgen ze altijd dat ze ook deze wedstrijden scherp beginnen, en zo traditiegetrouw door gaan in de beker. Ook dit seizoen ontpoppen ze zich weer tot cupfighters, door alle 3 bekerwedstrijden te winnen, en door te gaan in de beker. 

Zo als u eerder kon lezen, was Anjum2 in de eerste bekerwedstrijd te sterk voor het ervaren De Lauwers2, met 8-3. 

Donderdag 12 september kwam v Zeester 2 op bezoek in Anjum voor de 2e bekerwedstrijd. Voor de oplettende volgers onder ons, deze ;edstrijd zou inderdaad al eerder gespeeld zijn, maar helaas waren er nog teveel (belangrijke) kaatswedstrijden voor de spelers van het 2e, waardoor er niet genoeg mankracht was, om naar Zoutkamp af te reizen. De Zoutkampers hadden hier alle begrip voor, en stelden zelfs voor om naar ,in hun ogen forensendorp, Anjum te komen, aangezien vele Anjummers vaak te vinden zijn op het levendige industrieterrein in Zoutkamp. 

Het jonge maar fanatieke Zeester2 stond al op het veld voor de warming up, terwijl de spelers van Anjum nog hun laatste hap eten naar binnen aan het werken waren. Uiteindelijk kon dit fanatisme de Zoltkampers niet helpen aan een overwinning. Het werd nog wel even spannend, doordat het tweede slordig met de kansen omging, en de rood witten, alsmaar bleven doorgaan en zo nu en dan dreigend werden. Uitslag 5-2, of eigenlijk 2-5.  

Zaterdag 14 september was het Kollum 3, die naar Anjum afreisde voor de allesbeslissende wedstrijd in de beker. De winnaar van deze wedstrijd zou doorgaan in de beker, bij gelijkspel had Anjum een beter doelsaldo en zou dan ook door zijn. Het werd een spannende wedstrijd, met goed spel en een goede en zeer jonge tegenstander. Lukees wist al vroeg in de wedstrijd een strafschop te benutten. Toch werd het 1-1 door een hele kleine inschattingsfout (of overschatting van hem zelf) van de Mini Sjeik. Overigens liet hij bij zijn debuut op goal bij Anjum 1 wel duidelijk zijn keeperkwaliteiten zien, door een onmogelijke bal, uit de kruising te tikken.  
Sietze wist Anjum op voorsprong te brengen, maar vervolgens duurde het heel lang voordat de beslissing viel. In slotfase was het  ‘good-old’ Anne die alert de bal op zijn rechterschoen nam, en vol in de kruising schoot. Volgens de junioren van Kollum was het ‘too-old’ Anne, maar na deze goal namen de jongentjes hun woorden snel terug. 

Vele toeschouwers die ook nog even bleven kijken bij Anjum1, concludeerden al snel, dat Kollum 3 niets onderdeed voor de tegenstander van het eerste deze middag.  
‘It Twadde’ gaat weer een leuk bekeravontuur tegemoet, en zullen afwachten welke tegenstander we gaan treffen in de volgende ronde.  

Na deze wedstrijden is wel duidelijk  geworden dat communicatie in het veld nog wel een beetje beter kan. Zo moeten er als voorbeeld andere namen gaan gebruikt worden, dan Sietze en Sytse. Wanneer iemand Sietze roept, wil Sytse ook nog weleens reageren, maar wanneer iemand Sytse roept, reageert Sietze altijd. Dit is ook lastig voor de andere spelers, omdat ze niet altijd even goed kunnen horen of er nu Sietze of Sytse wordt gezegd. Daarom is het voorstel ook gedaan, om een andere naam voor hun te gebruiken, denk aan DampoKarkeBagio of Bert. In de toekomst zult u wel ervaren hoe dit gaat lopen. 

Zaterdag 21 september is het Wykels dag in Anjum. Om 12.15 uur trapt Anjum 2 af tegen Wykels Hallum 3. Na deze topper mogen de beide eerste elftallen het tegen elkaar op nemen op ’t Kolkenfjild’. 

 

Oant Saterje! 

DER MAT WER WOT GEBEURE!!!!