Anjum 2 met derbywinst de winterstop in.

Het tweede van Anjum raakte de laatste weken op stoom en won al 4 wedstrijden op rij in de competitie. Hierdoor steeg het tweede richting een 4e plek. In de laatste competitiewedstrijd van 2019 kwam Oostergo op bezoek. Dit is uiteraard een wedstrijd waarbij nooit naar een ranglijst hoeft worden gekeken, aangezien deze derby een wedstrijd apart is. Ook deze wedstrijd eindigde in een positief resultaat. Met een 5-2 overwinning is Anjum nu al vijf wedstrijden op rij zonder puntverlies.

In het team was deze wedstrijd ook een plekje voor de van een schorsing teruggekeerde Deutz ingeruimd. Een wedstrijd tegen Oostergo werkt voor hem dan ook als een rode (zak)doek, (hij heeft van sinterklaas net weer een nieuwe gekregen), en was dan ook nadrukkelijk aanwezig. Overigens moest door de veldomstandigheden worden uitgeweken naar het B-veld waardoor Oostergo het ook bijna als een thuiswedstrijd ervaarde.

‘It Twadde’ begon voortvarend aan de wedstrijd en wist Oostergo onder druk te zetten en veel kansen te creëren. Dit resulteerde in een 2-0 voorsprong. Oostergo kwam terug in de wedstrijd met een knap schot van een meter of 20 van het doel, die pardoes in de kruising verscheen, overigens beroerde mini Sjeik nog met de vingertoppen de bal, maar kon helaas een doelpunt niet voorkomen.

Anjum bleef feller en creëerde nog steeds veel kansen, maar vergat te scoren. Door een ongelukkige scrimmage, wist Oostergo wel tot scoren te komen en zo de stand weer gelijk te maken. Anjum2 ging door met creëren van kansen. Het was rechtsback Veenie die na een goede voorzet van Douwe F. opdook voor het doel, maar zijn inzet knap gered zag worden door de keeper. De corner die hierop volgde werd wel gepromoveerd tot een doelpunt en zo kwam Anjum weer op voorsprong.

Uiteindelijk wist Lukees zich ook in het rijtje van doelpuntenmakers te noteren (Deutz en Sipma waren de andere doelpuntenmakers). Op de linkerkant werd Lukees diep gestuurd, en soleerde voorbij de keeper en het doel, om zowat vanuit het jeugdhonk (waar hij ook vaak schijnt te scoren), uit een toch wel lastige hoek de bal in het doel te werken

Bij een stand van 5-2 voor Anjum werd door veelal door de Jisters bekritiseerde dhr. Mulder uit Dokkum, voor het eindsignaal gefloten.

Afgelopen zaterdag kon helaas de bekerwedstrijd tegen ONR 3 niet plaatsvinden, vanwege dusdanige zwakke veldomstandigheden. Dhr. H. Boersma heeft nog druk geprobeerd met een nieuwe droogmachine het veld bespeelbaar te maken, maar er was geen beginnen aan. Dit betekend dat beide teams ‘overwinteren’ in de strijd om de KNVB Beker.

Donderdag wordt er nog eenmaal getraind in het jaar 2019, en na afloop is er een kleine voetbalquiz en kerstborrel in de kantine. Kom gerust ook even langs.

We wensen iedereen namens Anjum 2 alvast fijne en sportieve feestdagen toe, en zien jullie allemaal graag weer in het volgende jaar tegemoet tijdens de crossloop waarbij vele spelers aanwezig zullen zijn.

DER HOEFT EVEN NIKS TE GEBEUREN!!

Oant 2020!