Anjum 2 weer met beide benen op de grond *28-09-2019

Afgelopen zaterdag stond de tweede competitie wedstrijd op het programma. Deze eerste officieuze wedstrijd buitenshuis werd helaas verloren. In Dokkum tegen Be Quick stond er uiteindelijk een toch ietwat geflatteerde uitslag op het scoreformulier; 5-1. 

‘It Twadde’ had het deze zaterdag lastig in het veld. Het leek erop dat Anjum voornamelijk tegen zichzelf voetbalde, wat leidde tot veel balverlies, miscommunicaties en ga zo maar door. Langs de lijn stond trouwe supporter en Dokkumer in hart en nieren; Wilco alle kansen mee te tellen; dat had 0-1 geweest, daar ging de 0-2, etc. en dat ging tot wel vijf opgelegde kansen toe. Helaas wist Anjum geen kans te benutten, en was het Be Quick die de mooi mannen te slim af waren met een kort genomen vrije trap (1-0), en een vlijmscherpe counter zorgden ze voor een 2-0 ruststand.  

In de tweede helft was het eenzelfde spelbeeld, Anjum probeerde, maar het lukt deze zaterdag gewoon niet. Oeltsje wist nog wel een aansluitingstreffer binnen te koppen, maar meer dan een beetje hoop gaf het niet. Er werd daarom gegokt op alles of niets, maar helaas werd het gegokt en verloren. Door verschillende slordigheden wisten de Dokkumer (A1 spelers) alle kansen vlijmscherp af te maken, en te zorgen voor een 5-1 eindstand. 

Duidelijk is dat er nog genoeg werk aan de winkel is, en dat het jeugdige team nog veel dingen kan en moet leren. Aanstaande zaterdag is er weer een thuiswedstrijd tegen het zeer lastige Twijzel om 12.15 uur. Kom het tweede aanmoedigen, alle steun is nu welkom. 

Oant saterje! 

DER MAT NOG HEEL WOT GEBEURE!!!!