Anjum 2 zit in de hoek waar de klappen vallen

Sinds het laatste verslag zijn er inmiddels alweer 2 wedstrijden gespeeld. Doordat teleurstelling en machteloosheid de boventoon voerden, was het eerder schrijven van een verslag niet verstandig, aangezien de emotie dan nog een te grote rol zou spelen. Hier kunt u dus uit concluderen dat de beide wedstrijden verloren zijn gegaan. Hieronder een korte samenvatting van beide wedstrijden, om vervolgens dezen weer snel te vergeten en voorruit te kijken. 

5-10-2019 Anjum 2 – Sc Twijzel 2 

Onder mooie weersomstandigheden ging ‘It twadde’ deze middag weer opzoek naar de drie punten. De mooie mannen begonnen voortvarend en met goed spel aan de wedstrijd. Al binnen een paar minuten werd er een grote kans gecreëerd door goed samenspel. Helaas werd de bal te vroeg en niet goed breed gelegd, waardoor een scoringskans verloren ging. Dit werd echter de trend van de wedstrijd. Waar een enkele speler van Anjum2 vaker voor eigen succes gaat, waren er deze wedstrijd juist veel spelers die dat eens moesten doen dan in plaats van breed leggen. Na een gemiste kans van Anjum werd de bal door Twijzel hoog en ver naar voren geschoten, waarbij de verdediging mistastte door de oogverblindende zon. De spits van Twijzel deed wat Anjum naliet; scoren! 

In de rust werd duidelijk besproken dat spelers die in scoringspositie komen, meer voor eigen succes zouden gaan. Helaas was dit langs de oren van IJsko gegaan, en legde de bal net niet goed breed. Nog dramatischer werd dit, doordat er direct een vlijmscherpe counter volgde die wel tot een doelpunt leidde. Zo stond het direct na rust al 0-2. Het spelbeeld veranderde niet, Anjum de kansen, Twijzel een enkele counter. Het Tweede maakte nog wel een aansluitingstreffer, maar kreeg in de slotfase nog 2 doelpunten tegen. Zelfs de tegenstander vroeg zich af hoe het kon zijn dat ze met deze cijfers hadden gewonnen; 1-4. 

12-10-2019 Leovardia 4 – Anjum 2 

Afgelopen zaterdag moest ‘It Twadde’ weer naar het ‘favoriete’ Leeuwarden. Daar aangekomen, nadat alles achter slot en grendel was gebracht, uiteindelijk naar het juiste veld waren gestuurd, en de man in het roze in gebrekkig Nederlands aan had gegeven dat alles in orde was om de wedstrijd te starten, werd er om 14.45 uur afgetrapt.  

Anjum startte, zoals de laatste weken, goed en georganiseerd aan de wedstrijd. Door een voorzet van Bale, kon Sipma met een fantastische voetbeweging de 0-1 op het scorebord zetten. Dit werd tevens de ruststand.  

Een saillant detail was, dat op het veld naast Anjum, twee teams uit de competitie van Anjum 1 speelden, Leovardia en Wykels Hallum. Deze wedstrijd was iets na 14.30 uur gestart. 

In de tweede helft koos Anjum 2 voor goed verdedigen en gokte op de counter. Dit resulteerde ook in de 0-2. De multifunctionele Veenie, stoomde op langs de rechterkant, en wist met een vlijmscherpe voorzet Siebe Feenie te bereiken, die de kans feilloos verzilverde, en de score verdubbelde. 

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht. Zelfs de spelers van Wykels Hallum stonden alweer buiten na een (koude) douche, en aanschouwden de laatste minuten van de wedstrijd, aangezien hun wedstrijd al een tijdje was afgelopen, en omdat zij een kwartier eerder waren begonnen, leek de wedstrijd van Anjum 2 ook niet lang meer te duren. In deze fase wist Leovardia nog een aansluitingstreffer te maken doordat een voorzet werd binnen gewerkt door een 2,5 meter lange rugbyspeler, maar dat leek te laat te komen voor Leovardia.  

Helaas dacht de scheidsrechter er anders over, en gaf aan dat er nog een klein kwartier te spelen was. Naast dat de scheidsrechter al niet geheel vloeiend Nederlands sprak, leek hij niet goed te kunnen kloklezen, en begon dingen te zien die er niet waren. Om het kort te houden, ‘It Twadde’ kreeg nog 2!!! penalty’s tegen, omdat de scheidsrechter ‘hands’ constateerde. (Overigens pakte Mini Sjeik bijna de eerste van de twee strafschoppen.) Zo stond er opeens een 3-2 stand op het scorebord, en was de verbijstering enorm. Bij dezen wensen we de andere teams veel succes en/of sterkte in Leeuwarden. 

Zaterdag 

Het tweede zal proberen zaterdag in de volgende bekerronde de draad weer op te pakken. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Dokkum, tegen Be Quick D 7. 

DER MAT WER WOT GEBEURE! 

Oant saterje!