Anjum boekt eerste overwinning

Op Sportpark It Kolkenfjild heeft Anjum zaterdagmiddag een belangrijke 3-0 overwinning geboekt op directe concurrent Minnertsga. In een gelijk opgaande eerste helft bleek Anjum uiterst effectief, bij rust was de stand 2-0.  
De eerste grote kans kwam van de kant van Minnertsga, een schot van Enno Kingma ging net naast. Even later werd Stephan Overkempe neergehaald op de rand van het strafschopgebied. Jan Tijtsma nam plaats achter de bal, zijn inzet werd echter met uiterste krachtsinspanning van Jorn Helder gekeerd. Anjum kreeg de volgende mogelijkheid maar de steekbal van Stephan Overkempe op Jan Tijtsma werd iets te breed gegeven, waardoor het directe gevaar weg was. Ydo Hoekstra was dichtbij de voorsprong, echter spatte zijn inzet uiteen op de lat. Anjum komt op voorsprong nadat Stephan Overkempe met een hakje Pope Bauke Holwerda vrij voor de keeper zette, 1-0. Dit betekende voor Pope Bauke Holwerda ook direct zijn 175ste doelpunt in Anjum 1. Minnertsga was dichtbij de gelijkmaker, maar het schot van Ydo Hoekstra op de voorzet van Roan Hein Joostema misste alle kracht. Anjum breidde de score uit nadat een Mark Jansma de bal voorzette op Stephan Overkempe, waar Gerwin Dijkstra in eerste nog miste, faalde Pope Bauke Holwerda niet, 2-0. Een schot van Ydo Hoekstra ging van dichtbij nog hoog over de goal van Lolke Dijkstra. 

Anjum kwam scherp uit de kleedkamer. Wiebe Dijkstra stuurde met een mooie pass Stephan Overkempe op de verdediging van Minnertsga af, met een mooie kapbeweging zette hij zichzelf vrij voor Jorn Helder en faalde niet, 3-0. Een scrimmage voor de goal van Lolke Dijkstra werd door Minnertsga niet benut, ook hier ging de bal weer hoog over. Een vrije trap van Ydo Hoekstra verdween net buiten de kruising en een omhaal van Martin Bergsma ging ook naast de goal van Lolke Dijkstra. Dit bleek ook direct het laatste wapenfeit in deze wedstrijd. 

Zaterdag 26 oktober speelt Anjum op Sportpark De Fiver in Oosternijkerk de derby der molens tegen Ropta Boys!! Aanvang: 15:00u !! 
 
Scoreverloop: 
21’ 10: Pope Bauke Holwerda (ANJ) 
39’ 20Pope Bauke Holwerda (ANJ 
48’ 30Stephan Overkempe (ANJ) 
 
Scheidsrechter: Dhr. J.E. Blom 

Hoofdsponsor: Scheepspark B.V. te Lauwersoog 

Balsponsor: Garage DUC te Dokkum | https://www.garageduc.nl 

Toeschouwers: 175 

Verslag: Nico Dijkstra