Anjum boekt knappe overwinning bij Veenhuizen *13-04-2019

VEENHUIZEN – Anjum heeft zaterdagmiddag een knappe overwinning in de 3e klasse B geboekt. Op bezoek bij Veenhuizen werd er verrassend met 1-2 gewonnen. De ploeg uit Anjum is de laatste paar weken bezig aan geweldige opmars, het behaalde uit de laatste drie wedstrijden het maximale aantal van negen punten.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er door middel van een minuut stilte stilgestaan bij het overlijden van vaste supporter en vrijwilliger Karel Mulder. Na dit mooie eerbetoon was het aan de tweeëntwintig spelers en scheidsrechter Van der Bij, om het spelletje waar Karel zo van hield aan te vangen.

De eerste speldenprikjes in de wedstrijd kwamen van Veenhuizen. De grootste kans kreeg Veenhuizen na een kwartier toen Brian Giezen op de rand van het strafschopgebied een vrije trap mocht nemen, Lolke Dijkstra redde hierop uitstekend en verwerkte de bal tot corner. Anjum stond goed te verdedigen, en gaf weinig weg. Met enige regelmaat wist Anjum zelf ook gevaarlijk te worden. Zo ook na twintig minuten tot Mark Jansma tijdens een uitbraak naar het gras werd getrokken. Scheidsrechter Van der Bij oordeelde strafschop. Pope Bauke Holwerda legde aan en wist, ondanks dat Jonathan Auwen in de goede hoek zat, de score te openen, 0-1. Even laten kreeg Anjum een levensgrote kans om de score uit te breiden. Mark Jansma speelde de bal naar Johan Boersma en met een bekeken schot probeerde hij Jonathan Auwen te verrassen, de keeper had dit op tijd door.

De fase hierna was voor Veenhuizen. Een voorzet van Albert-Jan Moes werd door Sjoert Giezen op de paal gekopt, Lolke Dijkstra redde de rebound. Vijf minuten later volgde een voorzet vanaf rechts. De bal dwarrelde door de wind bijna binnen, Anjum verdedigde echter slecht uit door de bal in de voeten van Sjoert Giezen te schieten, zijn schot werd door Klaas Jan Streekstra uitstekend van de doellijn gekeerd. Ondanks het overwicht van Veenhuizen wist Anjum toch de voorsprong uit te breidden. De uittrap van Lolke Dijkstra belandde, gedragen door de wind, bij Johan Boersma. Hij was zijn directe tegenstander, en de keeper te slim af en scoorde de 0-2.

De aanvang van de tweede helft begon voor beide ploegen aftastend. Na tien minuten speelde Mark Rozema zich vrij, maar zijn schot ging echter net over de goal van Lolke Dijkstra. Veenhuizen had iets meer veldoverwicht, maar wist door het goede spel van Anjum weinig echte kansen te creëren. Een voorzet van Gelmer Jan Haanstra werd door Maarten Duin voorlangs gekopt, en even later was het Lolke Dijkstra die met een uitstekende reflex reageerde op een vlammend schot van Bram Schmidt. Na een fout achterin bij Veenhuizen wist Mark Jansma de bal aan Sietze Jansma mee te geven, Jonathan Auwen deed echter waarvoor hij opgesteld stond en verwerkte de bal tot corner. Net voor tijd kreeg Veenhuizen toch weer hoop nadat Wesley van der Veen vanaf het middenveld ongestoord op mocht komen en Lolke Dijkstra met een prachtig schot kansloos liet, 1-2. Veenhuizen zette hierna nog vol druk, maar door de uitstekende teamprestatie van Anjum, dat aantrad met een zwaar gewijzigde selectie, werd er geen kans meer weggegeven.

Zaterdag 20 april speelt Anjum op Sportpark De Fiver in Oosternijkerk de derby tegen Ropta Boys. Aanvang: 15:00u

Scoreverloop:

22’ 0-1: Pope Bauke Holwerda (ANJ)

39’ 0-2: Johan Boersma (ANJ)

88’ 1-2: Wesley van der Veen (VEE)

Scheidsrechter: Dhr. T. van der Bij