Anjum delft onderspit tegen titelkandidaat Noordbergum

Zaterdagmiddag  stond  het affiche Anjum tegen Noordbergum  na lange tijd van afwezigheid weer op het programma. Bij de deskundigen/ bookmakers ligt een overwinning van Anjum op het versterkte Noordbergum niet in de lijn der verwachting. Het is een strijd tussen de nummer tien en de nummer twee van de ranglijst. Het laatste officiële duel tussen beide teams dateert van  het seizoen 2017-2018. Anjum won destijds de bekerontmoeting met 3-2.  Eind jaren zestig, begin jaren zeventig  werden de laatste ontmoetingen op kompetitieniveau gespeeld. In 1974  was de laatste editie. Het werd 3-5. Een doelpuntrijk treffen. Maar weinigen van de 228 aanwezige supporters zullen zich deze laatste ontmoeting nog kunnen herinneren.

 
Techniek versus inzet
Anjum- Noordbergum  een wedstrijd tussen een technisch vaardige ploeg en een elftal dat door een enorme wilskracht resultaten kan boeken. Op een lastig  te bespelen Kolkenfjild zagen de toeschouwers dat beide ploegen moeite hadden met het hobbelige veld. Na een aftastend begin met enkele speldenprikjes over en weer was het Joris Voet die de sluitpost van Noordbergum , Ype de Bruin, te hulp schoot door de kopbal van Arjen Schregardus van de doellijn te trappen. Het spel golfde vervolgens op en neer. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat de aanvalsgolven van de gasten iets meer  in aantal aanwezig waren. Lieuwe van Dijk en zijn verdedigende manschappen waren  echter een moeilijk te passeren baken.
 
Thee met een (bitter) smaakje
De wedstrijd kabbelde zich vervolgens naar het einde van de eerste helft. Met de haven in zicht, kwam Anjum toch van de koude kermis thuis. Op slag van rust wist Joris Voet met zijn linker de bal over de opgestelde Anjum muur onhoudbaar in de kruising te schieten. Een prachtig doelpunt op een fantastisch moment voor de gasten. Het was namelijk direct rust. Voor de manschappen van  interim coach Aan Soepboer en leider Klaas Zijlstra een ruststand met een bitter smaakje.
 
Geen wijziging
Lang bleef de 0-1 tussenstand op het scorebord staan. Zo nu en dan was er enige dreiging voor één van beide doelen. Keeper Lieuwe van Dijk moest in de eerste fase van het tweede bedrijf zijn kunsten tonen. Het bleef  tot het laatste kwartier 0-1.
 
Wat als…..
Het scorebord tikte de 75ste minuut aan. Invaller Siebe Feenstra zag zijn inzet gestopt door Ype de Bruin. De  toegestane rebound werd door Johan Sipma vanaf de rand van het zestien meter gebied over in plaats van in het doel geschoten. Het was de eerste echte kans op de gelijkmaker.  Aan de andere zijde werd een inzet van Bertus de Boer geblokt. Het bleef vooralsnog 0-1. Weer twee minuten later dwarrelde een inzet van Johan Boersma via keeper Ype de Bruin op de lat. De bal werd vervolgens van de doellijn opgeraapt door de goalie van de gasten. De tweede echte kans op de gelijkmaker. Gejuicht werd er niet.
 
Op slot
Een harde schuiver van Alban Miftari luidde de tweede treffer van de gasten in. Keeper Lieuwe van Dijk moest een rebound toestaan. De bal verdween vervolgens via een Noordbergum speler in het doel. Anjum kwam vooralsnog met de schrik vrij. De doelpuntenmaker stond in buitenspelpositie oordeelde leidsman van der Bij en de 0-2 werd geannuleerd.
In de ultieme slotfase zou de 0-2 dan toch op het wedstrijdformulier verschijnen. Het was topscoorder Tarik Boerakba die ook in deze wedstrijd zijn doelpuntje meepikte. 0-2. De wedstrijd was gespeeld.
 
Conclusie
Anjum gaf Noordbergum goed tegenstand. Heel lang bleef het spannend en was er uitzicht op een resultaat. Helaas voor de withemden gingen de geelhemden met drie punten huiswaarts.
Komende zaterdag heeft Anjum geen kompetitieverplichtingen.  
Op zaterdag 2 maart en dinsdag 5 maart staan de eerstvolgende twee thuiswedstrijden op het programma. Tegen Friese Boys wordt op zaterdag om 14.30 uur afgetrapt, terwijl de derby tegen Dokkum op dinsdagavond om 19.30 uur begint.