Anjum doet goede zaken na winst op Harkema Opeinde

Anjum tegen Harkema Opeinde was een ontmoeting tussen de nummers tien en twaalf van de ranglijst in de vierde klas C. Voor beide teams waren de voetbalbelangen groot. Anjum is in een strijd gewikkeld met VIOD om de veilige tiende stek op de ranglijst, terwijl de gasten samen met Ropta Boys proberen om directe degradatie te ontlopen.

Anjum tegen Harkema Opeinde was ook een uniek affiche. Nog niet eerder stond deze wedstrijd op het programma op it Kolkenfjild te Anjum. De heenwedstrijd in Harkema , eind november, leverde in de slotseconden van de wedstrijd een 1-1 eindstand op, toen de thuisclub de gelijkmaker liet noteren.

Startblokken.
Anjum was zich terdege bewust van het belang van deze ontmoeting. Gedreven en vol vertrouwen kwamen de withemden uit de startblokken. Het verdedigingsbolwerk van de gasten werd direct onder vuur genomen. Het vizier stond echter nog niet op het scherp tijdens de openingsfase van deze sportieve strijd. Keeper Christiaan Riemersma toonde enkele malen zijn keeperskwaliteiten op de schoten van Johan Boersma, Arjen Schregardus en Sijtse Koree. Ook bleef de goalie , stompend, de baas over de bal na een vrije trap van Johan Sipma. Pas na een klein half uur kwamen de gasten gevaarlijk via Twan Polder voor het Anjum doel. Keeper Lieuwe van Dijk kwam als overwinnaar uit de bus in deze zgn. 1 tegen 1 situatie.

Loon naar werken.
De 171 toeschouwers, gevrijwaard gelukkig van de maartse buien op deze zaterdag in april, zagen de thuisclub in het laatste deel van het eerste bedrijf dan toch verdiend afstand nemen van de geel-groene formatie uit Harkema. Met een prachtig boogballetje legde Rikus van der Meulen de bal panklaar op het hoofd van Johan Boersma. De Anjum spits was net iets eerder dan keeper Riemersma bij de bal en scoorde de openingstreffer. Voordat Anjum op slag van rust de marge verdubbelde moest keeper Lieuwe van Dijk tot tweemaal handelend optreden bij schoten van Alex van der Tuin en Jordy Veenstra. De Anjum goalie redde bekwaam.

Donkere wolken pakten zich figuurlijk samen boven het team van trainer Jacob Russchen op het moment dat Johan Boersma als winnaar uit de bus kwam in het tweeluik met keeper Riemersma. Anjum kreeg loon naar werken en ging met een terechte 2-0 voorsprong aan de thee.

Controle.
Met de wind in de rug probeerden de gasten tijdens de openingsminuten van de tweede helft de aansluitingstreffer te forceren. Enkele speldenprikjes werden uitgedeeld. Echt zenuwachtig werd de Anjum verdediging onder leiding van de neven Bos-Dijkstra er niet van. Toen het stormpje geluwd was, kreeg Anjum weer controle over de wedstrijd. Halverwege het tweede bedrijf scoorde Anjum andermaal en vergrootte de marge naar drie. Het was Arjen Schregardus die op de juiste manier reageerde op een hoge voorzet. Gedragen door de wind kwam de bal op het hoofd van de Anjum speler. Keeper Riemersma moest het antwoord voor de derde maal schuldig blijven. Met een 3-0 tussenstand was de wedstrijd gespeeld. De tussenstand werd uiteindelijk gepromoveerd tot een 3-0 eindstand, hoewel invaller Lukas Zijlstra nog dichtbij een vierde Anjum treffer was. Zijn kopbal verdween over de vijandelijk goal, en miste dus doel.

Conclusie.
Zo rond de klok van half vijf bleek Anjum spekkoper. De drie punten bleven achter op het eigen Kolkenfjild, terwijl naaste belager VIOD enkele kilometers verderop de brilstand op het scorebord zag staan na negentig minuten voetballen tegen Ropta Boys.

Komende dinsdag staat het inhaalduel met VIOD op het programma. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg, heeft Anjum vijf punten voorsprong op de gastheren in de strijd om de zo gewenste tiende stek. De wedstrijd in Driezum begint dinsdagavond om 18.45 uur.