Anjum en ODV in evenwicht

Zaterdagmiddag stonden voor de eerste keer in de voetbalhistorie Anjum en ODV tegen elkaar in het strijdperk op ’t Kolkenfjild te Anjum. De 142 aanwezige belangstellenden langs de lijn zagen een sportieve wedstrijd. Een ontmoeting die  een 1-1 eindstand opleverde. Een terechte uitslag, daar was vriend en vijand het over eens.

Op zoek naar een doelpunt

Een overwinning zou voor beide elftallen erg welkom zijn. De beslissende fase in de kompetitie is aangebroken. Resultaten boeken, dat is het doel. Beide teams gingen dan ook voortvarend van start. De eerste schermutselingen vonden voor het Anjum doel  plaats. Het vizier van de ODV voorwaartsen stond echter ( nog) niet op scherp. ODV keeper Niels van der Meer had in eerste instantie ook een rustige middag. Het venijn van het eerste bedrijf zat in de staart. ODV kreeg twee mogelijkheden om de openingstreffer op het scorebord te zetten. Anjum goalie Lieuwe van Dijk wilde echter van geen wijken weten.

ODV scoort

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Wel kwam er een wijziging in de brilstand van 0-0. Het scorebord tikte minuut 53 aan toen Senne Anne Linstra dankbaar gebruik maakte van een slippertje in de Anjum verdediging. Het was voor de ODV speler een koud kunstje om dit cadeautje koelbloedig af te ronden en te verzilveren.

Johan Boersma

Het antwoord kwam van Anjums nummer 10 Johan Boersma. Het was geen wonder dat juist hij de gelijkmaker scoorde. Al snel na de openingstreffer had Johan Boersma de 1-1 op zijn schoen. Hij moest echter zijn meerdere erkennen in keeper van der Meer. Halverwege de tweede helft was het wel raak. Een overtreding in het strafschopgebied op Arjen Schregardus betekende dat de thuisclub een penalty toegewezen kreeg van scheidsrechter van der Bij.  Johan Boersma  liet vanaf elf meter de ODV sluitpost kansloos. Hij noteerde zijn zevende doelpunt van het seizoen. Even leek de achtste ook genoteerd te kunnen worden. De ingeschoten bal met links caramboleerde via de paal over de doellijn het veld weer in. De tussenstand van 1-1 kwam uiteindelijk ook op het wedstrijdformulier te staan. Hoewel beide teams de mogelijkheden kregen om de beslissende goal te scoren. Zo probeerden Robin Roffel en Johan van der Veen de Anjum verdediging te verschalken. Aan de andere kant van het veld stond keeper van der Meer Anjums tweede doelpunt in de weg na een “aanval uit het boekje” van de withemden.

Conclusie

Met nog twee wedstrijden voor de boeg, lijkt Anjum “veroordeelt” tot de herkansingsronde. De afstand tot de degradatieplaatsen bedraagt zes punten. De afstand tot de nummer acht is vijf punten. Twee finales de komende weken die duidelijk zullen geven over de nabije voetbaltoekomst van de Kolkenfjildbewoners. Zaterdag speelt Anjum de uitwedstrijd tegen VC Trynwâlden. Aanvang 14.30 uur.