Anjum en ONT in een vermakelijk duel naar gelijk spel *12-10-2019

OPEINDE – Op Sportpark Douwekamp in Opeinde heeft Anjum het eerste punt van dit seizoen behaald door in een vermakelijk en open duel met 3-3 gelijk te spelen tegen ONT.

Het eerste gevaar kwam van de zijde van Anjum. Een vrije trap vanaf de rechterzijde werd achter keeper Hidde Ament gewerkt, maar om onverklaarbare reden werd deze goal afgekeurd uit de counter mistte Michel Weisser voor open doel. Even later kwam ONT er via de linkerkant gevaarlijk uit, Michel Weisser wist Lolke Dijkstra deze keer wel te verslaan en de score te openen, 1-0. ONT speelde erg makkelijk onder de druk van Anjum uit. Na een klein kwartier redde Lolke Dijkstra uitstekend op een vrije trap van Hielke Knippels. Anjum komt op gelijke hoogte nadat een corner door Stephan Overkempe achter Hidde Ament gekopt wordt, 1-1. Uit een counter komt Hielke Knippels één-op-één met Lolke Dijkstra te staan, zijn inzet belandde echter recht in de handen van de Anjum keeper. Na een mooie aanval komt ONT doormiddel van een goal van Dennis Bakker wederom op voorsprong, 2-1. ONT rijgt kans op kans, maar verzuimt te scoren. Stephan Overkempe profiteert van een fout in de verdediging van ONT, vlak voor tijd maakt hij de 2-2.

Nadat een blessure bij de scheidsrechter min of meer weggemasseerd is door een in allerijl ingevlogen masseuse, wordt het tweede bedrijf met een aanzienlijke vertraging gestart. Het eerste gevaar is van Michel Weisser, zijn inzet wordt echter naast gekeken door Lolke Dijkstra. Anjum krijgt een strafschop toegekend na een vermeende overtreding op Stephan Overkempe. Pope Bauke Holwerda profiteert hiervan en zet Anjum op een 2-3 voorsprong. Hierna zet ONT vol druk. Lolke Dijkstra redt op een inzet van Dion Smits, en ook een inzet van Michel Weisser is hij de baas. Uiteindelijk moest Lolke Dijkstra zich voor de derde maal gewonnen geven nadat Michel Weisser de
bal net buiten het bereik van de Anjumer keeper wist te werken. Hierna waren er nog speldenprikjes van beide zijden, maar echter gevaarlijk werd het niet meer.

Zaterdag 19 oktober speelt Anjum op Sportpark It Kolkenfjild in Anjum tegen Minnertsga.

Aanvang: 14:30u

Scoreverloop:
6’ 1-0: Michel Weisser (ONT)
17’ 1-1: Stephan Overkempe (ANJ)
31’ 2-1: Dennis Bakker (ONT)
43’ 2-2: Stephan Overkempe (ANJ)
55’ 2-3: Pope Bauke Holwerda (ANJ)
83’ 3-3: Michel Weisser (ONT)
Scheidsrechter: Dhr. G. van Ekelenburg

Toeschouwers: 133

Verslag: Nico Dijkstra