Anjum glijdt uit in Garijp

Nog niet eerder vertelden de geschiedenisboeken over het affiche VenV’68 tegen Anjum. Weliswaar kwamen beide blauw-witte formaties drie keer in een oefenwedstrijd tegen elkaar in het strijdperk. Een officiële beker- of competitiewedstrijd was niet te vinden. Zaterdagmiddag op het sportpark te Garijp  was het dan zover. De eerste wedstrijd waar drie punten te verdienen waren. Drie hele belangrijke punten, immers beide teams hadden in dit seizoen ook (nog maar)  drie punten verzameld. Na tweemaal drie kwartier ging de thuisclub met de drie punten richting  de gezellige kantine. Anjum deed zichzelf tekort door zelf niet te scoren, terwijl aan de andere zijde van het veld de doelpunten gemakkelijk werden weggegeven.

Speldenprikjes
Even leek de vele regen van de afgelopen dagen roet in het eten te gooien. Arbiter Stewart oordeelde echter , kort voor aanvang van de wedstrijd, dat er gevoetbald kon worden op een zwaar bespeelbaar veld. Het eerste kwartier kenmerkte zich door enkele kleine mogelijkheden over en weer. De beide sluitposten werden er echter niet warm of koud van. Na ruim een kwartier kwam daar plotseling wel een speldenprikje dat vooral Anjum pijn deed. Een vrije trap werd op een listige manier genomen. De Anjum verdediging had geen passend antwoord op deze ingeving van de thuisclub. Het was Calvin Rooda die voor het eerste doelpunt van de wedstrijd zorgde.

Je ziet het maar gelooft je ogen niet
Het antwoord van Anjum kwam niet veel later. Tenminste zo leek het. Uit een vrije trap van Johan Sipma scoorde Arjen Schregardus  met een fijne volley. Deze score werd echter om dubieuze reden, wegens buitenspel, afgekeurd. Het bleek uitstel van executie. Zestig seconden later scoorde Johan Sipma wel. Nadat Arjen Schregardus zijn inzet op de lat uiteen zag spatten, Lukas Zijlstra zijn inzet zag geblokt was de Anjum spits die in derde instantie  koelbloedig de gelijkmaker aantekende.

Miniem verschil
Halverwege de wedstrijd ging de thuisclub met een goed gevoel richting het kopje thee. Immers op het fraaie scorebord stond een 2-1 tussenstand. In eerste instantie was Berend Wijmenga sneller dan de bal. De VenV spits lag echter  in het doel i.p.v. de bal. Even later was het wel raak toen Arjen Meerema vanaf de rand van de zestien meter de bal in het uiterste hoekje van het Anjumer doel schoot. Richting de pauze werden andermaal over en weer speldenprikjes uitgedeeld. Zo schoot Rikus van de Meulen buiten het bereik van keeper de Vries op de paal. De tussenstand van 2-1 werd dus tevens de ruststand.

Deksel op de neus.
Na de hervatting ging Anjum op zoek naar de gelijkmaker. Zo rond de 60ste minuut verliet de bal het hoofd van Johan Boersma na een puntgave voorzet van Arjen Schregardus. De bal deed echter niet waar alle Kolkenfjildbewoners op hoopten. De bal verdween op de deklat boven keeper  Wichard de Vries. De tegenaanval die volgde, zorgde voor, achteraf, de beslissing in de wedstrijd. Waar Anjum niet scoorde, daar maakte de thuisclub dankbaar gebruik van de Anjumer vrijgevigheid. Arjen Meerema scoorde zijn tweede, en Berend Wijmenga zijn eerste doelpunt voor de thuisclub. De tussenstand van 2-1 werd in een kort tijdsbestek naar een 4-1 tussenstand geschoten.  De sportieve  wedstrijd was gespeeld. Dat Johan Boersma de bal na een inzet van Wieger Nutte Visser lichtelijk beroerde en de 4-2 einduitslag op het wedstrijdformulier zette was louter voor de statistiek.

Conclusie
In deze tobber onderaan in de vierde klas C trok Anjum aan het kortste eind. Door de overwinning van VenV’68 heeft Anjum nu drie punten achterstand op de tegenstander van afgelopen zaterdagmiddag. Anjum is terug te vinden op plek twaalf op de ranglijst. Zaterdag komt Anjum uit tegen VIOD dat met zes punten op plek acht staat. De aanvang op ’t Kolkenfjild te Anjum is om 14.30 uur. Weet Anjum het zoet der overwinning tegen VIOD te vinden?