Anjum is op zoek naar het zoet der overwinning

Zaterdagmiddag speelde Anjum pas de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander, op een door de overvloedige regenval zwaar te bespelen veld, was Rottevalle. Een affiche dat altijd borg staat voor een sportieve strijd. De editie van zaterdagmiddag paste keurig in dat rijtje. Een tweede overeenkomst was dat in de laatste twee ontmoetingen op ’t Kolkenfjild de thuisclub niet wist te winnen. ( 0-0 en 0-1). Ook in de derde wedstrijd in deze serie trok Anjum aan het kortste eind.

Anjum helpt.
Na een aftastend begin moest Anjum toch een bittere pil slikken. Erg matig uitverdedigen leverde het team van Marco van der Veen een corner op. Uit deze spelhervatting kopte Gjalt Nijboer de bal tegen het net. 0-1. Anjum leek het antwoord direct op deze achterstand te hebben. Een prachtige volley van Sijtse Koree verdween onhoudbaar achter doelman de Jong van Rottevalle. Helaas voor de withemden werd de treffer (terecht)geannuleerd wegens buitenspel.

Onder vuur.
De blauwhemden uit Rottevalle, uitstekend aan het seizoen begonnen, probeerden van afstand de Anjum verdediging onder vuur te nemen. Met name Jurjen Geertsma, Jorrit Hoekstra en Steffen Schra deden van zich spreken. Anjum wilde niet capituleren en wist de schade te beperken tot die ene goal in de 11e minuut. De rust werd dan ook aangevangen met een 0-1 tussenstand.

Net niet
Met een 0-1 achterstand ging Anjum na de hervatting op jacht naar een beter resultaat. De aanvallende aspiraties leverden uiteindelijk net niet het gewenste resultaat op. Zo waren Arjen Schregardus en Sijtse Koree dichtbij de gelijkmaker. Keeper de Jong lag letterlijk op de doellijn tot tweemaal toe in de weg. Halverwege het tweede bedrijf werd een overduidelijke handsbal in het strafschopgebied van Rottevalle niet als zodanig beoordeeld door leidsman Al Bouzidi. Geen strafschop dus. Rottevalle kwam met de schrik vrij.

1-1 of 0-2
De wedstrijd bleef spannend en kwam in een fase terecht dat de beslissing geforceerd moest worden. Anjum ging op zoek naar de gelijkmaker, terwijl Rottevalle de wedstrijd in het slot wilde gooien door de 0-2 op het scorebord te zetten. De meeste van de 158 aanwezige liefhebbers hadden inmiddels een droog plekje gevonden in de kantine of onder de luifel van Lyts Mokum toen Steffen Schra zijn klasse liet zien. In de 81ste minuut van de wedstrijd liet hij twee verdedigers van Anjum en keeper Lieuwe van Dijk kansloos door de 0-2 op het scorebord te zetten. Dat Jorrit Hoekstra nog wat extra zout in de Anjum wond strooide, door het derde doelpunt te scoren, was louter voor de statistiek.

Conclusie.
Anjum verloor de tweede thuiswedstrijd van dit nog prille seizoen. Heel lang hadden de Kolkenfjildbewoners zicht op een resultaat. Helaas trok een hard werkend Anjum tot aan het laatste fluitsignaal, aan het kortste eind.
Door de resultaten op de andere velden in de vierde klas C staat Anjum na de wedstrijd tegen Rottevalle op een elfde stek met drie punten uit vijf wedstrijden.
Hetzelfde aantal punten, maar dan met een wedstrijd meer gespeeld , heeft de tegenstander van komende zaterdag.
Om 14.30 uur wordt er op het sportpark te Garyp afgetrapt voor de wedstrijd tussen V en V’68 en Anjum. Een affiche dat nauwelijks een historie heeft. Beide teams smachten echter naar het zoet der overwinning. Welke van de twee blauw witte formaties gaat er met de drie punten vandoor?