Anjum kan geen historie schrijven in Opeinde

We noteren het seizoen 1982-1983. Ook toen stond het affiche ONT – Anjum al op het programma. Een echte klassieker dus. Door doelpunten van Theun Teitsma (2x) en Brant Visser (1x) wisten de withemden met een 1-3 overwinning huiswaarts te gaan. Het zou de laatste overwinning voor de Anjumers zijn. Heel even leek Anjum zaterdagmiddag historie te schrijven door brutaal de leiding te nemen. Helaas kon Anjum niet voor een stunt zorgen en ging het deze keer met nul punten in de koffer richting het Lauwersmeer.

ONT creëert, Anjum scoort.
De thuisclub liet er geen (kunst) gras over groeien. Vanaf het eerste fluitsignaal wisten de manschappen van coach Tjerk Koops over de vleugels het de Anjum verdediging lastig te maken. Het leverde in de beginfase enkele goede mogelijkheden op via Freerk Veenstra, Michel Weisser en Janco van der Veen. Dat er niet gescoord werd, was een klein voetbalwonder. Het mirakel werd nog groter op het moment dat Anjum via een haarscherpe counter via Johan Boersma brutaal de leiding nam.

De lat.
De stand op het scorebord veranderde dus van 0-0 naar 0-1. Het wedstrijdbeeld bleef echter gelijk. De Anjum verdediging had tot tweemaal toe de hulp van paal en lat nodig om een tegentreffer te voorkomen. Noël Mulder en Michel Weisser vonden het aluminium op hun weg naar de gelijkmaker. Deze hulp was echter van korte duur. Na ruim een kwartier spelen bracht Chris Visser de bal voor het Anjum doel. Via de onderkant van de lat verdween de inzet van Freerk Veenstra in het doel van de kustbewoners.

Voor en na de thee.
Na deze gelijkmaker kwam de wedstrijd iets meer in evenwicht. Anjum wist vaker voor het doel van Hidde Ament te verschijnen. Met iets meer scherpte had zomaar de 1-2 op het scorebord kunnen staan. Natuurlijk liet de thuisclub zich ook niet onbetuigd. Het tweede doelpunt voor de geelhemden viel dan ook in het laatste deel van het eerste bedrijf. Het was een kopie van de eerste treffer. Deze keer was het Michel Weisser die de trekker overhaalde in het Anjum strafschopgebied na een voorzet vanaf de rechtervleugel.

Oktoberfesttribune.
Direct aan het begin van de tweede helft werd de wedstrijd beslist. ONT speelde , speciaal voor deze middag, richting oktoberfesttribune. De meeste van de, naar schatting 150 toeschouwers, hadden daar al een plaatsje bemachtigd voor de derde helft. Wellicht was de tweede helft nog leuker. Want in een tijdsbestek van 120 seconden deed ONT de deur op slot. De tussenstand van 2-1 werd door Janco van der Veen en Hielke Knippels naar 4-1 getild. Dit tot groot genoegen van de tijdelijke feesttribune. Er waren slechts 4 minuten gespeeld na rust.

Anjum gaat op jacht naar een beter resultaat.
Ondanks de grote en onoverbrugbare achterstand siert het de Anjumer equipe dat de jacht op een beter resultaat tot het laatste fluitsignaal gehandhaafd bleef. Helaas leverde het geen doelpunten op. Dit, tot in tegenstelling aan de andere kant van het veld. De thuisclub wist nog tweemaal een bres in de Anjum verdediging te schieten. Het vijfde doelpunt was er “ één uit het boekje”. “Een dubbele 1-2 “ tussen Janco van der Veen en Michel Weisser ,door het hart van de Anjum verdediging, werd door laatstgenoemde keurig afgerond. Bij de laatste score kreeg de thuisclub “hulp” van een Anjum speler door onhoudbaar de bal in eigen doel te schieten.

Conclusie: Anjum kon niet stunten tegen één van de topploegen in de derde klas. Een derde klas waar de doelpunten als rijpe appeltjes van de boom vallen. Of dat zaterdag ook het geval is in Twijzel, is afwachten. Het wordt in ieder geval een treffer tussen de nummer 11 en 13 van deze nog prille competitie. Aanvang van deze ontmoeting is om 14.30 uur.