Anjum kan niet voor een stunt zorgen tegen koploper Rijperkerk

De eerste Rijperkerk-Anjum die we terug kunnen vinden in de geschiedenisboeken dateert van de voetbaljaargang 1967-1968. In de jaren daarna werd dit affiche een echte klassieker. Meer dan 50 keer stonden beide ploegen tegen elkaar in het strijdperk teRijperkerk. De laatste editie ,afgelopen zaterdagmiddag, zal niet lang in het geheugen van de 101 aanwezige toeschouwers blijven hangen. Daarvoor was het niveau te mager. Anjum wist niet voor een stunt te zorgen. Koploper Rijperkerk was vooral blij met de drie punten bij de doorstart van de kompetitie.

Ruststand wordt eindstand.
Tijdens het eerste bedrijf viel er bitter weinig te genieten voor de toeschouwers. Slechts sporadisch werd het gevaarlijk voor het doel van Redmer Jorna en Lieuwe van Dijk. Toch zouden de gastheren met een comfortabele 2-0 voorsprong op weg gaan naar het kopje thee halverwege de wedstrijd. Na ruim een kwartier liet Diederik Andringa een vliegend schot vertrekken vanaf zijn rechtervoet. Deze inzet was keeper Lieuwe van Dijk te machtig. De thuisclub kwam toch wel onverwacht op een 1-0 voorsprong. In de minuten die volgden werd het dus niet of nauwelijks gevaarlijk voor beide doelen. Tot de toegevoegde tijd van de eerste helft. Het was Robert van der Laan die op slag van rust het tweede doelpunt van de thuisclub voor zijn rekening nam.

Kansjes over en weer.
Na de hervatting viel er iets meer te genieten voor de hondstrouwe supporters.. In eerste instantie ging Anjum op jacht naar succes. Helaas vonden de gasten telkens keeper Jorna op hun weg. Zo schoot Johan Boersma tegen de sluitpost op , en kopte Wiebe Dijkstra de bal over het doel van de thuisclub.

Na deze Anjumer dadendrang was het de beurt aan de thuisclub. Maar ook Guido Bloemsma, inzet naast, en Pieter Schievink, na een lange rush gestuit door de Anjum keeper, wisten geen wijziging in de tussenstand aan te brengen.

Slotfase
Ook in het laatste kwart van de wedstrijd kregen beide teams mogelijkheden om te scoren. Zo kwam Arjen Schregardus letterlijk een haarlengte te kort om alla Bep Bakhuis de aansluitingstreffer binnen te koppen na een harde voorzet van Johan Sipma. Diezelfde Arjen Schregardus zag enige minuten later dat keeper Jorna in een reflex zijn inzet  van dichtbij pareerde.

Het slotakkoord kwam van Lammert van Althuis. De veel scorende spits van de thuisclub zag zijn kopbal naast het Anjumer doel in de ballenvanger eindigen. Invaller Jurrian Schievink schoot van afstand op het Anjumer doel. Zijn inzet trof hetzelfde lot.

Conclusie
Anjum trok aan het kortste eind in deze editie van de klassieker. Geen stunt derhalve. Rijperkerk hield de drie punten thuis op het eigen Protternest en dat was toch wel een terechte uitslag volgens vriend en vijand.

Anjum speelt volgende week zaterdag de thuiswedstrijd tegen nieuwkomer VC Trynwâlden. Een echt zes punten duel op ’t Kolkenfjild te Anjum.  Aanvang is traditiegetrouw om 14.30 uur.