Anjum keert met lege handen huiswaarts uit Drogeham

Met veel plezier keken de Anjumers terug op de laatste twee ontmoetingen met De “Hamsters”. In de halve finale van de nacompetitie ,aan het einde van het afgelopen seizoen, wisten de withemden zich via een 1-3 overwinning te plaatsen voor de finale van de nacompetitie.  De heenwedstrijd op het eigen Kolkenfjild te Anjum leverde aan het begin van het huidige seizoen, op de laatste dag van september,  de eerste thuisoverwinning op. Einduitslag 4-2.

Met een goed gevoel gingen de Kolkenfjildbewoners op reis naar sportpark it Doltsje. Immers de laatste twee wedstrijden in de competitie zorgden voor zes punten.

Maar zoals het gezegde luidt “resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst”

Helaas werd het goede gevoel direct naar het rijk der fabelen gezonden. In een teleurstellende wedstrijd van de Anjumers trok het verdiend aan het kortste eind. De “Hamsters” hadden hun revanche door met 3-1 Anjum zonder  punten huiswaarts te sturen.

De eerste klap was geen dubbeltje waard.

Meestal is de eerste klap een daalder waard. Daar leek het ook even op, toen Arjen Schregardus na twaalf minuten de bal onhoudbaar achter doelman Oedzen Stienstra schoot.  Een prachtig begin. Helaas stond deze 0-1 voorsprong niet lang op het scorebord. Fedde Donker, scoorde namens de thuisclub de gelijkmaker, door dankbaar gebruik te maken van het matig uitverdedigen aan Anjums zijde. De wedstrijd was 180 seconden verder.

Verdedigen en aanvallen
Na de gelijkmaker kregen de 172 aanwezige toeschouwers een aanvallende thuisclub te zien en op de counter loerend Anjum. Niet dat dit voor de withemden de bedoeling was, maar echt grip op de wedstrijd krijgen was erg lastig. De thuisclub kwam dan ook vaker gevaarlijker voor het vijandelijke doel dan het elftal van Remco Kooistra. Desondanks was het rendement van de thuisclub laag en werd de pauze aangevangen met een 1-1 ruststand.

Stelen
De tweede helft zou zich hoofdzakelijk op het Anjumer deel van het veld afspelen. De gasten kwamen sporadisch voor het Drogeham doel. Grote kansen vielen er niet te noteren.  Aan de andere kant van het veld had de Anjum verdediging zijn handen vol aan de energieke voorhoedespelers van de equipe van trainer Wilco van der Heide. Diverse mogelijkheden werden gecreëerd. Gescoord werd er in eerste instantie niet in dit sportieve duel. Heel even leek het er op dat Anjum “een gestolen punt” mee naar huis zou nemen. Echter in de slotfase, met nog acht minuten te spelen, sloeg de thuisclub toch genadeloos toe. Het was Rienk Storm die geen strobreed in de weg werd gelegd op weg naar het doel van Anjum keeper van Dijk. Met een hard schot in het dak van het doel werd de tussenstand van 1-1 gewijzigd in een 2-1 tussenstand en voorsprong voor de geelhemden. Dat in de ultieme slotfase van de wedstrijd Stefan Bloem de eindstand van 3-1 op het scorebord  zette was louter voor de statistiek. De “Hamsters” waren drie punten rijker. En daar was geen punt van gestolen.

Conclusie.
Na twee overwinningen op rij zaterdagmiddag een terechte nederlaag in en tegen Drogeham. Zaterdag begint Anjum aan een serie van vier thuiswedstrijden op een rij. Weet Anjum het thuisvoordeel (optimaal )te benutten?

De eerste klip is echter wel een hele lastige. Na de overwinning op koploper Eastermar, komt misschien wel titelkandidaat nummer 1 Noordbergum op bezoek in Anjum. Weet Anjum voor een huzarenstukje te zorgen? Rond de klok van alf vijf weten we meer. Aanvang van Anjum-Noordbergum is om 14.30 uur