Anjum maakt voor de rust het verschil

Anjum-Trynwâlden kent geen historie. Wel zullen er toeschouwers langs de lijn hebben gestaan die zich de wedstrijden in de rijke historie tegen voorganger Trynwâldsters Boys zullen herinneren. Prachtige wedstrijden. Vaak met een verhaal. Zo werd Anjum in de jaren 70 kampioen in de FVB op de velden in Oenkerk. Een aantal jaren later (1996) werden de Boys kampioen op ’t Kolkenfjild te Anjum.

Zeven punten duel
Het belang van de wedstrijd was duidelijk. Een wedstrijd tussen de nummers 11 en 12 van de ranglijst Anjum heeft vier punten voorsprong op de gasten uit Trynwâlden. Een “echt zeven punten” duel. Een overwinning voor de withemden betekent dat de afstand tussen Anjum en de gasten, zeven punten zal bedragen.

Anjum slaat toe
Na een aftastend begin , op een uiterst moeilijk bespeelbaar veld, veerden de toeschouwers rond het kwartier op. Had Anjum recht op een strafschop op het moment dat Arjen Schregardus werd gestuit ? Nee, oordeelde scheidsrechter de Klein. De discussie verstomde snel. Nog geen minuut later punterde Wiebe Wessel Bos de openingstreffer vanaf zestien meter onhoudbaar achter doelman Johan Koopman. Nog geen vijfminuten later scoorde Anjum ook de tweede goal. Keeper Johan Koopman wist een voorzet van Johan Boersma niet op de juiste waarde te schatten. Johan Sipma was er als de kippen bij om de rebound tegen het net te schieten.

Mogelijkheden.
Het tweede deel van de eerste helft leverde voor zowel Anjum als de gasten uit Trynwâlden enkele mogelijkheden op. Zo zocht Arjen Schregardus het doel van de tegenstander te hoog, terwijl Thom Stielstra voor de gasten keeper Lieuwe van Dijk op z’n weg vond. Gescoord werd er via het hoofd van Gerwin Dijkstra, geteld werd er echter niet wegens buitenspel. Een klein offensiefje voor de pauze van de gasten leverden twee mogelijkheden op. Een vrije trap verdween in de Anjumer muur, terwijl een voorzet van Niels Moezelaar voor het doel van de thuisclub rolde zonder tot doelpunt gepromoveerd te worden.

Ruststand wordt eindstand.
De bedoelingen van de gasten werd direct aan het begin van de tweede helft duidelijk: de aansluitingstreffer produceren. Echter het schot van Edwin de Vries en een kopbal van Rene Dijkstra vonden wel de weg naar, maar niet in het doel.
Anjum antwoordde via Johan Sipma door de bal net voor de grijpgrage handen van goalie Koopman in het lege doel te schieten. Helaas voor de thuisclub werd ook dit doelpunt geannuleerd.
De tussenstand van 2-0 zou achteraf ook de eindstand zijn van deze eerste editie van Anjum-Trynwâlden. Wel werden in het verloop van het tweede bedrijf de talenten getest van de beide goalies. Zowel Lieuwe van Dijk als zijn collega aan de andere kant van het veld wilden van geen wijken weten. Dit tot verdriet van Wiebe Dijkstra, Ietzen Eise Kloosterman, Johan Boersma en Thom Stielstra. Zij hadden graag hun mogelijkheden verzilverd zien worden tot een score.

Conclusie.
Anjum boekte een hele nuttige overwinning op naaste concurrent Trynwâlden. Met zeven punten voorsprong op de nummer 12 van de ranglijst , gaat Anjum zaterdag op weg naar Hallum. Lukt het de equipe van Remco Kooistra om de goede lijn door te trekken op weg naar de veilige achtste plek op de ranglijst? Wykels Hallum – Anjum begint om 14.30 uur.