Anjum MO15-1 door naar de finale na winst op MSC!

Dinsdagavond stond It Kolkenfjild in het teken van de halve finale in de jeugdbeker tegen MSC uit Meppel. Nadat een aantal van onze gasten dacht dat hun reis naar Anjum met een grote plons in de Waddenzee zou eindigen, werd het sportterrein uiteindelijk toch door iedereen gevonden.

In het begin van de eerste helft was het even aftasten aan elkaar, waarna Anjum al vrij snel het initiatief in de wedstrijd overnam. Anjum kreeg een aantal grote mogelijkheden om de score te openen, maar verzuimde, zoals wel vaker de laatste tijd, om het af te maken. Halverwege de wedstrijd was het dan toch raak. Anke Hiemstra wist de keeper na een mooie aanval te passeren, 1-0. Nog voor de rust zou Anjum uitlopen naar 2-0 nadat Naomi Dijkstra zichzelf tussen twee verdedigers knap vrij wist spelen en de doelvrouw kansloos liet. Net voor rust voorkwam Hieke Hiemstra met een uitstekende reflex de aansluitingstreffer van MSC, en bleef de stand 2-0.

In de tweede helft was het MSC dat duidelijk van zich liet horen. Anjum begon niet scherp genoeg wat vrij snel resulteerde in de aansluitingstreffer van MSC, 2-1. Hierna kregen onze gasten nog een aantal kansen, maar de hechte verdediging van Anjum stond prima opgesteld en echt gevaarlijk zou het niet worden, spannend was het wel. Halverwege de tweede helft kreeg Anjum weer meer grip op de wedstrijd. Zo’n tien minuten voor tijd omspeelde Femke Hovinga een aantal verdedigers en scoorde uiteindelijk de o zo bevrijdende goal, 3-1. Hierna was de wedstrijd gespeeld en was de vreugde enorm nadat scheidsrechter Jan Visser voor het einde van de wedstrijd floot.

In een mooie, aantrekkelijke en sportieve wedstrijd was Anjum de terechte winnaar, en wacht op 10 juni bij V.V. Emmen de finale tegen Meppel of Gorecht. De uitslag hiervan weten we op 6 mei as.

Toeschouwers: 89

Bekijk hier de foto’s (gemaakt door Burt Sytsma)