Anjum nestelt zich stevig op de tweede plaats

Anjum wist vorige week met miniem verschil te winnen van Grootegast. Afgelopen zaterdagmiddag wist de runner up van de derde klas andermaal met het kleinst mogelijke verschil te winnen. Niet alleen in de score ontliepen Anjum en ONT elkaar niet, ook op het hobbelige Kolkenfjild waren beide gegadigden voor “the best of the rest” aan elkaar gewaagd. Het begin van de tweede helft zou uiteindelijk beslissend zijn. Stephan Overkempe maakte dankbaar gebruik van een slippertje in de ONT verdediging. Zijn inzet ging via de kluts in het doel achter de verbouwereerde keeper Ament van ONT. Met deze carambole besliste de Anjum spits uiteindelijk de wedstrijd. Eindstand na 90 minuten 1-0 in Anjums voordeel.

Beide teams zijn op twee fronten nog volop in de race voor het toetje dat nacompetitie heet. De bedoelingen waren zeker in de beginfase duidelijk. Zo snel mogelijk een bres schieten in de verdediging van de tegenpartij. De 139 aandachtige toeschouwers gingen er even “goed voor staan”. Binnen vijf minuten leverde dit twee kansen voor Anjum op via Stephen Overkempe en Sijtse Koree. Met name de laatstgenoemde vond een geweldige reactie van keeper Ament op zijn weg. Geen doelpunt , maar “slechts” een corner. Ook Chris Visser van ONT liet van zich spreken. Hij vond de Anjum goalie op zijn weg.

Na deze boeiende openingsfase kwam de levendige wedstrijd in een enigszins rustiger vaarwater. Het spel golfde op en neer. Mogelijkheden werden gecreëerd. Zo werd Jan Tijtsma afgevlagd op het moment dat hij alleen op keeper Ament mocht afgaan. Aan de andere kant van her veld kregen de toeschouwers een “wedstrijd in de wedstrijd” tussen keeper Lolke Dijkstra en ONT topscoorder Michel Weisser te zien. Laatstgenoemde kon zowel in het eerste als in het tweede bedrijf de Anjum goalie zeker tot vier keer toe niet verschalken. De ruststand bij deze subtopper bleef 0-0. Een klein voetbalwonder, immers beide teams weten meer dan gemiddeld het doelnet van de tegenstander te vinden.

Voordat de thuisclub het verschil op het scorebord wist te zetten kregen Chris Visser (ONT) en Johan Boersma (VVA) mogelijkheden om de score te openen. Zij slaagden niet in hun dadendrang.
Na de 1-0 van Stephan Overkempe kregen de toeschouwers echt waar voor hun geld. Het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Bert Volders. De hechte Anjum verdediging, onder aanvoering van de broers Wiebe en Gerrit Dijkstra, gaf geen krimp. Natuurlijk werden zij voortreffelijk gesteund door keeper Lolke Dijkstra op het moment dat zij het antwoord schuldig moesten blijven.
Bijna had het hobbelige veld de beslissing in deze boeiende en sportieve subtopper gebracht. Een terugspeelbal op keeper Ament “hobbelde” over zijn rechtervoet richting de doellijn. Pas op het allerlaatste moment bracht de sluitpost met behulp van het aluminium redding. ONT kwam met de schrik vrij.
Het laatste wapenfeit van de wedstrijd viel aan de andere kant van het veld te noteren. Een ferme kopbal van Janco van der Veen verdween buiten het bereik van alles wat Anjum lief en dierbaar was langs de goede kant van de paal naast het Anjum doel. Ook Anjum kwam met de schrik vrij.

Door deze overwinning nestelt Anjum zich stevig op de tweede plaats van de derde klas B. Wie had dat, met nog zes wedstrijden te gaan, aan het begin van het seizoen gedacht. Een geweldig resultaat voor de mannen van Sip Jaap Bos. Een prachtige teamprestatie,en een seizoen dat nu al geslaagd genoemd mag worden.

Zaterdag volgt echter een nieuwe uitdaging: de uitwedstrijd tegen (toekomstig) kampioen Leovardia. Een wedstrijd tussen de nummers één en twee van de kompetitie. Kan Anjum ook in deze wedstrijd het verschil maken?
Deze wedstrijd begint om 14.30 uur te Leeuwarden.
Op dinsdagavond 10 mei speelt Anjum vervolgens thuis om 20.00 uur tegen Rottevalle.