Anjum pakt belangrijke punten tegen Niekerk *06-04-2019

ANJUM – Anjum deed zaterdagmiddag uitstekende zaken in de kelder van de 3e klasse B door te winnen van Niekerk. Het blijft echter ongemeen spannend, want het gat naar de degradatiezone bedraagt nog altijd maar slechts drie punten. Eindstand 2-1.

Anjum startte voortvarend in de openingsfase van de wedstrijd. De eerste grote kans was er in de 5e minuut. Een corner van Pope Bauke Holwerda werd door Wiebe Wessel Bos in het zijnet geschoten. Even later stoomde Arjen Schregardus op via de linkerkant en speelde de bal naar Stephan Overkempe, echter zijn schot ging net voorlangs de goal van Marijn Ottens. Na een kwartier spelen kreeg Niekerk iets meer grip op het spel van Anjum. Na een gevaarlijke aanval van Niekerk werd een grote kans door Frank Renkema niet op waarde geschat, hij schoot de bal voorlangs. Even later was het Jort Zuidersma die een kans kreeg, zijn schot ging net over de goal van Lolke Dijkstra.

Anjum was met enige regelmaat levensgevaarlijk vanuit de standaardsituaties, echter de geboden kansen konden niet worden verzilverd. Een voorzet van Pope Bauke Holwerda werd door Stephan Overkempe voor open doel gemist, en even later wist Marijn Ottens, Stephan Overkempe af te houden van een score nadat een afstandsschot uitstekend uit de hoek werd gebokst. Na een half uur spelen was het Pope Bauke Holwerda die een voorzet van Stephan Overkempe net voorlangs schoot. Het doelpunt hing in de lucht, maar de kansen werden niet benut. Vlak voor de rust werd Niekerk nog even gevaarlijk nadat Jort Zuidersma uit een vrije trap over de Anjumer goal kopte.

Na de rust begon Niekerk iets feller aan het tweede bedrijf. Een voorzet van Edwin Zwier werd door Remco Vogelzang hoog over geschoten. Even later was het wederom Remco Vogelzang die de bal vanuit de kluts net over de goal van Lolke Dijkstra knalde. Na een uur spelen kwam Anjum eindelijk op voorsprong nadat een voorzet van Johan Boersma door Pope Bauke Holwerda op schitterende wijze binnen werd gekopt, 1-0. Hierna werd een lange bal op Stephan Overkempe door Marijn Ottens met uiterste krachtsinspanning nog tot corner verwerkt. Er leek geen vuiltje aan de lucht, tot de 70ste minuut. Een lage corner van Niekerk werd door Frank Renkema prachtig buiten het bereik van Lolke Dijkstra binnen geschoten, 1-1.

Lang kon Niekerk echter niet van de gelijkmaker profiteren, want een kwartier voor tijd kreeg Anjum een paar meter buiten het strafschopgebied een vrije trap toegekend. Pope Bauke Holwerda nam plaats achter de bal en krulde de bal schitterend binnen, 2-1. Het slotoffensief bleek voor Niekerk. Aanvoerder Hidde Kijf probeerde Lolke Dijkstra met een venijnig schot te verslaan, maar de Anjumer sluitpost reageerde uitstekend en tikte de bal over. In blessuretijd was het wederom Hidde Kijf die de gelijkmaker probeerde te forceren, zijn schot ging echter net naast de goal.

Zaterdag 13 april speelt Anjum op Sportpark Achter de Molen in en tegen Veenhuizen. Aanvang: 14:30u

Scoreverloop:

59’  1-0: Pope Bauke Holwerda (VVA)

69’  1-1: Frank Renkema (NIE)

74’  2-1: Pope Bauke Holwerda (VVA)

Scheidsrechter: Dhr. R.N. Spinder