Anjum pakt punt tegen Grootegast

GROOTEGAST – Op Sportpark Grootegast-Doezum heeft Anjum in een leuk duel tegen Grootegast met 1-1 gelijkgespeeld, bij rust was de stand 0-0. Grootegast opende sterk. Na een kleine tien minuten belandde een schot van Tjerk Poortinga op de lat, in de rebound schoot Mike Homan naast. Verdere grote kansen waren er eerste half uur niet te bewonderen. Even na het half uur ging een schot van Robert Kooistra voorlangs, na een mooie voorzet van Tim Veenstra. Jelmer van der Gorp kon de bal niet klemmen, helaas voor Anjum konden Mark Jansma en Stephan Overkempe hier niet van profiteren. Net als in de eerste tien minuten kreeg Anjum nu een levensgrote kans, Stephan Overkempe kopte de bal uit een corner op de lat.

Grootegast kwam sterk uit de kleedbox. Een schot van Albert Koers belandde recht in de handen van Lolke Dijkstra. Even later moest de Anjumer sluitpost handelend optreden op een inzet van Mike Homan. Auke de Boer redde nog uitstekend op een inzet van Tim Veenstra. En een corner Mike Homan werd door Albert Koers overgekopt. Anjum stelde daar een schot van Arjen Schregardus tegenover, zijn inzet kon Dennis Posthumus echter niet verontrusten. Grootegast weet eindelijk het net te vinden nadat Robert Kooistra uitstekend wist te reageren op een scrimmage in het Anjumer strafschopgebied 1-0. Lang kon er echt niet van genoten worden. Een ingooi van Ietzen Eise Kloosterman werd door Mark Jansma panklaar voorgezet op Pope Bauke Holwerda, hij liet Posthumus kansloos, 1-1. In de slotminuut mocht Gerwin Dijkstra nog aanleggen, maar zijn schot werd verwerkt tot corner. Hier kwam verder geen gevaar uit.

Door het gelijke spel passeert Anjum concurrent Haulerwijk op de ranglijst en staat het momenteel op een twaalfde plaats.

Zaterdag 30 november speelt Anjum op Sportpark It Kolkenfjild tegen Haulerwijk. Aanvang: 14:30u Scoreverloop: 75’ 1-0: Robert Kooistra (FCG) 78’ 1-1: Pope Bauke Holwerda (ANJ) Scheidsrechter: Dhr. G. van Duinen Hoofdsponsor Anjum: Scheepspark B.V. te Lauwersoog | www.scheepspark.nl

Toeschouwers: 125

Verslag: Nico Dijkstra