Anjum schiet uit de slof tegen Sc Veenwouden

Niemand van de 154 toeschouwers langs de lijn had vooraf kunnen bedenken dat de wedstrijd tussen Anjum en Sc Veenwouden in een 6-0 overwinning voor de thuisclub zou eindigen. Nog nooit eerder stond deze eindscore op het wedstrijdformulier. Ja, een overwinning voor de withemden daar werd door de eigen aanhang op gehoopt. Drie punten toevoegen aan het totaal, dat was het doel. Uiteindelijk stopte de teller bij zes. En dat was niet eens geflatteerd.

 
Zandvlakte.
Tijdens de openingsfase va deze sportieve ontmoeting, scheidsrechter Jan Kuiper uit Winschoten, deelde geen enkele gele- of rode kaart uit, waren het de gasten die het beste uit de startblokken kwamen. De Anjum verdediging moest erg wennen aan het nog steeds zeer hobbelige veld. Maar ook het  (te) vele zand dat was aangebracht op it Kolkenfjild , maakte goed uitverdedigen ( en goed voetballen) niet mogelijk. Gelukkig hadden de gasten het vizier niet op scherp staan, ondanks een licht veldoverwicht.  
 
Ruimte
Na de moeilijke openingsfase kwam Anjum ook steeds vaker voor het doel van keeper Wytse Reitsma. En Anjum schoot wel met scherp. In een kort tijdsbestek werd de Veenwouden goalie tot tweemaal toe verschalkt. Anjum maakte dankbaar gebruik van de gegeven ruimte die de gasten gaven. Douwe Dijkstra scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen, het zou niet de  laatste zijn deze wedstrijd, door de bal via de binnenkant van de paal in het doel te deponeren. Nog geen vijf minuten later besliste Johan Boersma het 1 tegen 1 duel met keeper Reitsma in zijn voordeel. Anjum ging met een 2-0 ruststand richting  de kleedkamer.
 
Niet in gevaar
Een 2-0 ruststand betekent zeker niet dat de wedstrijd al gespeeld  is.  De equipe van trainer Remco Kooistra liet zich niet verrassen. Geen vroeg tegendoelpunt incasseren tijdens de beginfase van het tweede bedrijf. De speldenprikjes die SC Veenwouden uitdeelde waren geen reden om zenuwachtig van te worden. Anjum had de zaakjes prima voor elkaar.
 
Hoogstandjes Arjen Schregardus
De wedstrijd werd  na  zo’n 56 minuten op slot geschoten door Arjen Schregardus.  De Anjum voorhoede speler maakte dankbaar gebruik van zijn snelheid en met een mooie schijnbeweging liet hij keeper Reitsma het trieste nakijken van de bal richting de doellijn. De wedstrijd was gespeeld. De Anjum honger was echter niet gestild. Dezelfde Arjen Schregardus kopte halverwege de tweede helft de bal uit een voorzet  zgn. tegendraads in. Voor de vier keer was de Veenwouden keeper verslagen.
 
Publiekswissel Douwe Dijkstra
Waar Douwe Dijkstra de wedstrijd startte met de openingstreffer, daar tekende de onvermoeibare Anjum middenvelder ook voor het dubbele slotakkoord. Tot tweemaal moest  de Veenwouden verdediging , inclusief keeper Reitsma, het antwoord schuldig blijven op de scoringsdrift van Douwe Dijkstra. Hij had dit seizoen het net nog niet gevonden. Na de ontmoeting tegen Veenwouden staat de teller op drie. Reden voor trainer Kooistra om Douwe Dijkstra een publiekswissel te gunnen.
 
Conclusie
Een onverwachte hoge score bij Anjum tegen Veenwouden. Niet alleen de doelpunten waren welkom , ook het de drie gewonnen wedstrijdpunten waren meer dan welkom.
Voor de minibreak van een week speelt Anjum volgende week zaterdag de wedstrijd op het rubber van het goed presterende Rottevalle. De aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.
Kan Anjum de goede reeks voortzetten?