Anjum te laat wakker in Minnertsga

Normaal gesproken is een wedstrijd tussen de nummers acht en negen op de ranglijst er eentje om des keizers baard. Met de huidige promotie-degradatieregeling, de nummer negen op de ranglijst speelt nacompetitie, was het middenmootduel tussen Minnertsga en Anjum van groot belang. Een duel tussen twee concurrenten op jacht naar de veilige achtste plek. Het zou een wedstrijd worden met twee gezichten, waarin Anjum het onderspit delfde.

Stuivertje wisselen.
Een overwinning van de Anjumers zou betekenen dat de equipe van Remco Kooistra ten koste van tegenstander Minnertsga plekje acht zou overnemen van de thuisclub. Anjum trad aan met een jeugdig team. Wegens blessures stonden Gerwin Dijkstra, Gerrit Dijkstra en Arjen Schregardus niet aan de aftrap van dit cruciale duel.

De eerste klap is een daalder waard
Al snel werd duidelijk dat de manschappen van trainer Duco Mulder er geen ( kunst) gras over lieten groeien. In een mum van tijd was de brilstand gewijzigd in een 3-0 tussenstand. Al na drie minuten scoorde Enno Kingma uit een strafschop, na een overtreding in het Anjumer strafschopgebied. Zes minuten later werd het al 2-0. Na een onoverzichtelijke situatie verdween de bal net over de doellijn, oordeelde scheidsrechter Bosma. Anjum was in deze fase niet bij de les. Toen halverwege de eerste helft ook het derde doelpunt van de thuisclub op het scorebord verscheen, Henk Helmus tekende voor deze treffer, leek de wedstrijd gespeeld. Anjum kwam niet of nauwelijks in het stuk voor. Door goed keeperswerk van Lieuwe van Dijk werd erger voorkomen. Het kopje thee werd gedronken met een bittere smaak en een 3-0 achterstand.

Keeper Jorn Helder is goud waard.
De tweede helft liet een heel ander beeld zien. Anjum was blijkbaar wakker geschud, want ineens waren daar vijf kansen op een rij. Johan Sipma, Johan Boersma en Sytse Koree zagen telkens routinier keeper Jorn Helder handelend optreden. Op het moment dat de sluitpost van Minnertsga geen antwoord had op de aanvalsgolven van de Anjumers, dan was daar altijd een thuisclubverdediger die een passend antwoord had op de doellijn. Aan de andere kant kregen Niels Jensma en Feike Nieuwhof goede mogelijkheden om de score uit te breiden.

Een dubbeltje op zijn kant
Halverwege de tweede helft scoorde Anjum dan toch via Stephan Overkemp, na een mooie aanval en een puntgave voorzet van Lukas Zijlstra het eerste doelpunt. Het zou niet bij deze eretreffer blijven, want een kwartier voor het laatste fluitsignaal schoot Johan Boersma van dichtbij het passje van Sytse Koree achter doelman Helder. Was het “wonder van Minnertsga”in de maak? De 145 toeschouwers gingen er even goed voor zitten. Het leek een wedstrijd te worden van 4-2 of 3-3. Mogelijkheden werden gecreëerd aan beide kanten van het veld. Echter in de tussenstand van 3-2 zou geen verandering komen.

Conclusie :Anjum moet zich laten gelden.
Anjum trok dus aan het kortste eind in, volgens deskundigen langs de lijn, dit zes punten duel. De achterstand op Minnertsga bedraagt met nog vijf wedstrijden voor de boeg, ook vijf punten. Echter door de uitslagen van zaterdagmiddag staat Anjum nu op plek elf. De komende weken zal Anjum zich moeten laten gelden, wil het niet in de gevarenzone belanden. Zaterdag komtrode lantaarndrager maar ook het veel scorende Rottevalle , twaalf doelpunten in vier wedstrijden, naar ’t Kolkenfjild te Anjum. Gaat Anjum de eerste van vijf finalewedstrijden van dit seizoen in winst om zetten, of krijgt het te maken met “de kat in het nauw, die rare sprongen maakt? Aanvang 14.30 uur