Anjum te sterk voor Grijpskerk *30-03-2019

GRIJPSKERK – Zaterdagmiddag werd onder lenteachtige omstandigheden de altijd lastige wedstrijd tegen Grijpskerk gespeeld. De laatste overwinning voor Anjum dateert uit het seizoen 1993/1994. Aan het einde van de middag mocht hier een tweede streepje achter gezet worden. Eindstand 0-1.

Grijpskerk ging direct vanaf de aftrap fel van start. In de eerste minuut was het Brian Tefi die Lolke Dijkstra uit wilde testen, zijn schot was echter zonder gevaar. Even later kwam Anjum wel goed weg nadat een schot van Jarno Eeuwsma op de lat belandde. Anjum kreeg meer grip op het spel wist steeds beter met het kunstgras om te gaan. Na dik twintig minuten kwam Anjum op voorsprong nadat een mooie combinatie tussen Minne Zijlstra en Brandt Schaap door Gerwin Dijkstra op werkelijk fantastische wijze binnen werd geschoten, 0-1. Even later kreeg Stephan Overkempe nog een grote kans, hij zag zijn inzet helaas net naast gaan. Grijpskerk probeerde de aansluiting wel te vinden, echter stond Anjum goed gegroepeerd waardoor de openingen nagenoeg niet werden gevonden. Even mocht Grijpskerk hopen op de gelijkmaker nadat een vrije trap van Jesse Broeils door Jarno Eeuwsma net naast het doel van Lolke Dijkstra werd gekopt. Anjum kreeg nog een levensgrote kans om de voorsprong uit te breiden nadat een voorzet van Stephan Overkempe, via Arjen Schregardus en Pope Bauke Holwerda door Johan Boersma maar net naast werd getikt. Op slag van rust kwam Anjum nog goed weg nadat de uittrap van Dirk Jan Postma over de Anjumer verdediging bij Wiebe Loonstra belandde, hij bediende Teie van der Hoek uitstekend, echter zijn schot belandde naast de Anjumer goal.

De tweede helft werd een vermakelijke helft met meerdere kleine kansen aan beiden zijden. Waar Grijpskerk aan het begin van de tweede helft, doormiddel van een hard schot van Teie van der Hoek in het zijnet, de grootste kans onbenut liet, daar deed Anjum dit aan het einde van de tweede helft. Na een 3-tegen-1 situatie wist Stephan Overkempe de kans niet te verzilveren doordat Dirk Jan Postma een goed sta in de weg bleek.

Zaterdag 6 april speelt Anjum op het eigen sportpark ‘It Kolkenfjild’ tegen Niekerk. Aanvang: 14:30u

Scoreverloop:

22’  0-1: Gerwin Dijkstra (ANJ)

Scheidsrechter: Dhr. C. Koper