Anjum verliest derby der molens tegen Roptaboys *20-04-2019

OOSTERNIJKERK – Anjum heeft zaterdagmiddag dure punten laten liggen in de burenstrijd tegen Ropta Boys. Op bezoek in Oosternijkerk werd er met 1-0 verloren.

Iedereen die deze zaterdagmiddag naar Sportpark De Fiver was gekomen om naar een bevlogen burenstrijd te kijken, kwam de eerste helft bedrogen uit. In een aftastende beginfase was het Anjum dat de eerste speldenprikjes uitdeelde. Een schot van Arjen Schregardus ging voorlangs, en een vrije trap van Pope Bauke Holwerda werd door Johan Boersma over gekopt. Even later werd een vrije trap van Ropta Boys door Tjidsger Braaksma in de handen van Lolke Dijkstra gekopt. Na twintig minuten was Anjum dat door een goal van Johan Boersma op 0-1 kwam, deze goal werd echter afgekeurd omdat de bal de achterlijn gepasseerd zou zijn, 0-0. Een gevaarlijke aanval van Ropta Boys werd door Anne Zijlstra uitverdedigd, en een vrije trap van Hendrik Willen van der Vorst bleek een makkelijke prooi voor Lolke Dijkstra. Na een dik half uur spelen kwam Ropta Boys op voorsprong nadat een prachtige voorzet van Anco Dijkstra door Tjidsger Braaksma binnen werd gekopt, 1-0. Een schot van Martin Kool ging net naast de goal, en een corner van Pope Bauke Holwerda werd door Johannes de Groot tot corner verwerkt.

De tweede helft startte gelukkig met een stuk meer beleving dan de eerste helft. Dit resulteerde direct voor ruimte achterin bij Anjum waar de opkomende Hendrik Willem van der Vorst gretig gebruik van maakte, zijn schot werd echter met uiterste krachtsinspanning door Lolke Dijkstra tot corner verwerkt. In de 50e minuut dribbelde Anjum het strafschopgebied van Ropta Boys binnen, de voorzet werd door Anco Dijkstra met de hand beroerd, Scheidsrechter Lania oordeelde strafschop. Pope Bauke Holwerda mocht aanleggen, het was echter Johannes de Groot die met een uitstekende redding de 1-1 wist te voorkomen. Een voorzet van Gerwin Dijkstra werd door alles en iedereen gemist, en Lolke Dijkstra verwerkte een schot van Erik de Vries nog uitstekend tot een corner. Tien minuten voor tijd was het Klaas Jan Streekstra die een inzet van Ropta Boys van de lijn werkte. Erik de Vries zag zijn schot nog naast de paal belandden. Na 93 minuten vond de uitstekend leidende scheidsrechter Gert Jan Lania het wel prima, en floot voor het einde van de Derby der Molens.

Zaterdag 4 mei speelt Anjum op Sportpark It Kolkenfjild in Anjum tegen medekoploper Zwaagwesteinde. Aanvang: 14:30u

Scoreverloop:
34’ 1-0: Tjidsger Braaksma (ROP)

Scheidsrechter: Dhr. G.J. Lania