Anjum verliest duel om des keizers baard van runner up Noordbergum

Nadat Anjum zich verzekerd had van prolongatie van het vierdeklasserschap, een week eerder, reisden de manschappen van Remco Kooistra zaterdagmiddag af naar runner up Noordbergum. De plaatselijke FC was voorafgaande aan de kompetitie de gedoodverfde kampioenskandidaat. Helaas moesten de geel-zwarten hun meerdere erkennen in Eastermar dat voor de tweede keer op rij de kampioensvlag kon hijsen. Een felicitatie aan het adres van de Eastermarders is dan ook op z’n plaats. Voor Noordbergum rest de nakompetitie waarin promotie naar de derde klas alsnog bereikt zou kunnen worden.

Om des keizers baard.
Noordbergum tegen Anjum was een affiche waarin ervoor Anjum niets meer op het spel stond, behalve de eer. Voor de thuisclub was het een mooie generale voor komende periode.
De withemden verzuimden in het eerste deel van de wedstrijd de goede mogelijkheden op een 0-1 of misschien wel 0-2 te verzilveren. Kans op kans werd gecreëerd. Keer op keer vonden Douwe Dijkstra, Arjen Schregardus keeper Albert Kobus op hun weg.
 
Geknipt en geschoren.
Waar Anjum naliet om de score te openen daar sloeg de thuisclub genadeloos toe. Het Noordbergums kwartiertje deed zijn intrede. De geel –zwarten bogen  in deze periode de brilstand van 0-0 om in een  4-0 voorsprong. De doelpuntenmakers kregen veel ruimte om Anjums goalie Lieuwe van Dijk te verschalken. Gescoord werd er door Alban Miftari (2x), Ali Mahin en Tarik Boerakba. Net voor het rustsignaal wist Arjen Schregardus de stand een iets dragelijker aanzien te geven door de eerste treffer voor Anjum te scoren.
 
Dat zit wel snor.
De wedstrijd , met een 4-1 tussenstand op het scorebord, was gespeeld. “Het zat wel snor” voor de thuisclub. Nu nog zonder blessures de eindstreep halen.  De 156 toeschouwers werden in de tweede helft nog getrakteerd op drie doelpunten. Tarik Boerakba scoorde zijn tweede en derde treffer , terwijl Arjen Schregardus Anjums tweede doelpunt voor zijn rekening nam. De eindstand in dit duel om des keizers baard werd dus 6-2 in het voordeel van de thuisclub.
 
Nieuw gezicht.
Voor Anjum komt er na 24 wedstrijden een einde aan het voetbalseizoen 2023-2024. Na een moeizaam begin werd uiteindelijk een tiende plek op de ranglijst met  in totaal 29 punten  behaald . Er werd acht  keer gewonnen, vijf keer gelijkgespeeld en elf keer ging de tegenstander er met de punten vandoor.
Na het moeizame begin volgende in het tweede deel van de kompetitie de ommekeer. De inhaalrace richting tiende plek werd behaald. Het doel, prolongatie van het vierdeklasserschap, werd bereikt met een nieuw team.  Een “boppeslach” aan het adres van trainers/begeleiders en spelers.
 
De selectie blijft voor volgend jaar in tact. Echter, na het vertrek van Remco Kooistra staat er wel een nieuw gezicht voor de groep. Tinus Huisma neemt het stokje over.  Hij krijgt een mooie mix van jong talent en oude routiniers tot zijn beschikking.  
Zo komt er  met een 6-2 nederlaag, een kaatsuitslag, een einde aan het voetbalseizoen. En laat de kaatsvereniging Klaas Thomas nou juist de honneurs waarnemen  en als  gastheer  optreden de komende weken op ’t Kolkenfjild te Anjum.