Anjum verliest in doelpuntrijk treffen van Veenwouden

Na twee zaterdagen zonder competitievoetbal stonden zaterdagmiddag de kemphanen Veenwouden en Anjum tegen elkaar in het strijdperk. Beide teams begonnen deze voetbaljaargang, na de degradatie vorig seizoen, een trapje lager in de vierde klas. Het werd voor 158 toeschouwers in met name de eerste helft een eentonige wedstrijd op sportpark de Kemphaan. Tijdens dit eerste bedrijf zette de thuisclub Anjum op een onoverbrugbare achterstand. Het stevige fundament voor de overwinning van de thuisclub werd  met in het eerste half uur gelegd.

Kansen en doelpunten.

Na een half uur spelen stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord. En dat was niet eens geflatteerd. Anjum was niet bij machte om de aanvalsgolven van de thuisclub een passend antwoord te geven. Door doelpunten van Bauke Reitsma, Wierd de Vries en Sjoerd Gorter liep de equipe van trainer Wilco de Haan uit naar een 3-0 voorsprong. Het was een dragelijke tussen/achterstand ondanks het grote verschil.

Hoop.

Ondanks de ruime achterstand, gingen de manschappen van Remco Kooistra op jacht naar een beter resultaat. Nog voor de pauze liet Sijtse Koree de Anjumer aanhang juichen. Even later volleerde Johan Boersma een voorzet van Douwe Dijkstra over het Veenwouden doel.

Direct na het begin van de tweede helft kreeg Anjum, achteraf, de beste mogelijkheid om de aansluitingstreffer te scoren. Een individuele actie van Arjen Schregardus verdween echter net langs de verkeerde kant van de paal naast het vijandelijke doel. Wat, als……

Beslissing

De Anjumer hoop op een goed resultaat werd enkele minuten later de grond in geboord. Waar Sybrand de Graaf in de eerste helft moeite had om keeper Lieuwe van Dijk te passeren, daar slaagde hij na de pauze wel in.  Tot tweemaal toe wist hij een bres te schieten in de Anjum verdediging. Met name zijn eerste, en voor de thuisclub de vierde, was de definitieve nekslag voor de Kolkenfjild bewoners. Het slotakkoord van deze sportieve wedstrijd kwam van de voet van Johan Boersma. Zijn inzet bezorgde Anjum de tweede treffer van de middag. Het betekende echter  dat de einduitslag van 5-2 op het wedstrijdformulier kwam te staan.

Conclusie.

De vier wedstrijden van dit nog prille seizoen van de withemden zorgen voor veel doelpunten. Na vier wedstrijden, drie uit en één thuis, staat de teller al op 27.

Na één thuisoverwinning en drie uitnederlagen staat Anjum met drie punten op een tiende stek in de vierde klas C.

Komende zaterdag staat kompetitieronde zes op het programma. Voor Anjum betekent dit dus de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander is een oude bekende nl Rottevalle. De aanvang is om 14.30 uur. Lukt het de thuisclub om de tweede thuisoverwinning te boeken?