Anjum verliest van Leovardia *25-05-2019

ANJUM – Anjum heeft zaterdagmiddag de laatste wedstrijd van het seizoen verloren van Leovardia. Op It Kolkenfjild werd het 2-6.

Het begin van de wedstrijd is van beide zijden aftastend. De eerste grote kans kwam van Anjumer zijde. Ietzen Eise Kloosterman zette de bal voor, maar Erik Homma was net iets eerder bij de bal dan Stephan Overkempe. Even later kwam Leovardia op voorsprong, echter de bal werd afgekeurd wegens een handsbal. Leovardia kwam na een dik kwartier op voorsprong nadat een corner door Yannick de Boer vrij ingekopt werd, 0-1. Een steekbal van Yannick de Boer op Kian Visser werd door Bert Zijlstra sterk uitverdedigd. Na twintig minuten kwam Anjum op gelijke hoogte nadat een vrije trap door Mark Jansma onhoudbaar achter Erik Homma schoot, 1-1. Even later kwam Anjum zelfs op voorsprong nadat Klaas Jan Streekstra na een mooie combinatie met Minne Zijlstra de bal bij Stephan Overkempe inlevert, Overkempe omspeelde de verdediging en werkte de bal achter Erik Homma, 2-1.

Leovardia kwam sterk uit de kleedbox. Na drie minuten kwam Leovardia op gelijke hoogte. In een nagenoeg identieke situatie als in de eerste helft kopte Ashley Birkenholz de bal vanuit een corner achter Lolke Dijkstra, 2-2. Kian Visser kon de voorsprong op het scorebord zetten, maar Lolke Dijkstra stond uitstekend opgesteld. Na een uur spelen komt Leovardia toch op voorsprong, uit een voorzet vanaf rechts weet Patrick Zondervan te scoren, 2-3. In het resterende deel van de wedstrijd was Anjum niet meer bij machte om zich tegen Leovardia te verzetten. Kian Visser tekende nog voor de 2-4 en 2-5. Anne Kromhout zorgde vijf minuten voor tijd nog voor de 2-6. In de 89e minuut kreeg Anne Zijlstra een publiekswissel, want na 23 jaar in Anjum 1 gespeeld te hebben heeft hij aangegeven volgend seizoen ruimte te willen maken voor de jeugd.

Na afloop van de wedstrijd werd er onder het genot van een hapje en drankje en livemuziek van Ancient Remedy teruggeblikt op het afgelopen seizoen, er werd stilgestaan bij het afscheid van hoofdtrainer Theo de Vries, die Anjum na drie seizoenen verlaat voor een nieuwe uitdaging bij VIOD in Driezum, en het afscheid van Anne Zijlstra bij Anjum 1. De MO17-1 van Anjum werd door jeugdvoorzitter Tamme Visser nog gehuldigd voor het behaalde kampioenschap. Aansluitend werden de vrijwilligers, leden en supporters door voorzitter Nico Dijkstra bedankt voor hun hulp en steun in het afgelopen seizoen. Hierna brak het gezellige feest los dat tot in de late uurtjes duurde.

Scoreverloop:
16’  0-1:  Yannick de Boer
21’  1-1:  Mark Jansma
24’  2-1:  Stephan Overkempe
48’  2-2:  Ashley Birkenholz
62’  2-3:  Patrick Zondervan
65’  2-4:  Kian Visser
69’  2-5:  Kian Visser
84’  2-6:  Anne Kromhout

Scheidsrechter: Dhr. JWoering