Anjum vlug en vaardig naar de overwinning op V enV’68

Anjum heeft met duidelijke cijfers revanche genomen voor de nederlaag in de heenwedstrijd tegen   V en V’68 uit Garijp. Begin november van het vorige jaar ging Anjum met 4-2 de bietenbrug op. Een terechte nederlaag destijds. Afgelopen zaterdagmiddag, onder heerlijke voetbalomstandigheden, wisten de withemden , zeker niet geflatteerd, met 5-0 de terugwedstrijd te winnen. Het was overigens de eerste keer in de rijke voetbalhistorie van beide teams dat er om de punten werd gespeeld op ’t Kolkenfjild te Anjum.

Heel even
Het eerste kwartier van deze ontmoeting, onder prima leiding van scheidsrechter Aant Adema, was er nog sprake van een wedstrijd. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam van de voet van Arjen Sytze Meerema. Zijn schot werd echter geblokt, voordat het gevaarlijk richting het doel van Lieuwe van Dijk zou gaan. Het zou achteraf slechts één van de speldenprikjes van de gasten zijn. Keeper Lieuwe van Dijk had een zeer rustige middag in het voorjaarszonnetje.
 
Anjum blaft wel, maar bijt niet.
Na het eerste kwartier zagen de 179 aanwezige liefhebbers dat Anjum  het heft in handen nam. Prachtige aanvallen over de rechter en linkerkant van het veld resulteerden in diverse goede mogelijkheden voor de withemden. Keeper Wichard de Vries kon zich in deze periode onderscheiden met enkele prima reddingen op doelpogingen van Arjen Schregardus ( gestuit door de keeper), Johan Boersma , Rikus van der Meulen ,  Bert Zijlstra ( schoten over het doel) en Wiebe Wessel Bos ( kopbal over het doel) . Het was een voetbalwonder dat er niet gescoord werd. De ruststand leek derhalve met een brilstand bereikt te worden. Maar niets was minder waar…..
 
Anjum blaft niet, maar bijt wel
Het scorebord stond inmiddels op 44. De 0-0 tussenstand verdween  als sneeuw voor de zon in een tijdsbestek van 120 seconden. Via Johan Boersma en Wiebe Dijkstra gingen de 22 spelers met een 2-0 tussenstand  op weg naar de kleedbox. Voor Anjum was dit een hele fijne route: loon naar werken, na een prima eerste helft.Voor de gasten was het “op de blaren zitten” en een strijdplan te bedenken om terug in de wedstrijd te komen.
 
Kabbelend
De wedstrijd was nog maar net hervat of Douwe Dijkstra had de wedstrijd in het slot kunnen schieten. Echter tot tweemaal toe wist de snelle Anjum middenvelder zijn actie niet te bekronen met een doelpunt. Keeper de Vries was de sta-in de weg.  Ven V’68 mocht blijven hopen op een beter resultaat.
 
Hoop is uitgestelde teleurstelling.
Die hoop werd enerzijds de kop ingedrukt doordat de gasten niet of nauwelijks voor het Anjumer doel verschenen.  Anderzijds sloeg het team van Remco Kooistra in het laatste kwartier genadeloos toe. Drie keer moest de uitblinkende keeper Wichard de Vries de trieste gang naar het net maken. Arjen Schregardus, Johan Boersma en Rikus van der Meulen waren hier verantwoordelijk voor.
Voor laatst genoemde was het zijn eerste doelpunt van het seizoen. En wat voor één. Vanaf twintig meter van het doel verdween de bal  vanaf zijn linkervoet  ( uit een vrije trap) richting het doel. Niets of niemand had een passend antwoord. Het was een prachtig slotakkoord voor de Kolkenfjildbewoners na een sportieve wedstrijd zonder gele of rode kaarten.
 
Conclusie
Een dik verdiende overwinning voor Anjum. Met de 21 behaalde punten komen de teams bovenaan het rechterrijtje weer in beeld.Komende zaterdag staat het “zes punten” duel tegen VIOD op het programma. Bij de aftrap die om 14.30 uur plaatsvindt heeft Anjum drie punten voorsprong op de gastheren.Weet Anjum dit uit te breiden naar zes?