Anjum wint in spektakelstuk met 3-2 van SC Boornbergum

Zo saai de wedstrijd een week eerder tegen buurtgenoot Ropta Boys was, zo enerverend was de ontmoeting tussen Anjum en de promovendus sc Boornbergum. De 145 aanwezige toeschouwers kwamen ogen en oren tekort om alles eens rustig de revue te laten  passeren. Er gebeurde ontzettend veel voor beide doelen. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er een 3-2 uitslag op het scorebord. Het had ook zomaar een uitslag van 6-5 op kunnen leveren. Kortom na de 4-3 in de heenwedstrijd, was dit andermaal ,in de terugwedstrijd ,een doelpuntrijk treffen.

Goede start
De bedoeling van de withemden was duidelijk. Vanaf de aftrap direct op jacht naar de openingstreffer. De eerste schermutselingen vielen dan ook te noteren voor het Boornbergum doel. Na ruim zeven minuten kon de Anjum aanhang juichen. Een puntgave voorzet van Siebe Feenstra kwam via Arjen Schregardus voor de voeten van Johan Boersma. Hij liet keeper  Bijker kansloos en scoorde zijn achtste treffer van het seizoen. Belangrijker, Anjum had de gewilde vroege voorsprong.
 
Kansen over en weer
Na deze vroege voorsprong golfde het spel op en neer van goal tot goal. Dat het toch tot de 30ste minuut duurde dat er gejuicht kon worden , mag een klein voetbalwonder genoemd worden. Zo was Arjen Schregardus tot driemaal toe dichtbij een tweede Anjum doelpunt. Daarnaast zocht Sijtse Koree het doel van keeper Bijker te hoog. Aan de andere kant van het veld deden Roy Melein en Niels van der Veen van zich spreken. Het was uiteindelijk Roy Melein die een hoekschop bij de eerste paal verlengde en de gelijkmaker liet aantekenen.
 
Anjum maakt het verschil
De gelijkmaker bleef maar kort op het scorebord staan. Waar Johan Boersma en Siebe Feenstra hun inzet niet tot doelpunt zagen gepromoveerd, daar zorgde Wiebe Wessel Bos vier minuten na de gelijkmaker voor blije gezichten in het Anjumer kamp. De Boornbergum verdediging inclusief sluitpost Bijker moesten het antwoord schuldig blijven op de ferme kopbal van de Anjum verdediger. Nog geen twee minuten later kwam er andermaal een wijziging in de tussenstand. Sander Hozeman Pot was zo dichtbij de gelijkmaker maar uiteindelijk zo ver af. Zijn inzet rolde langs de verkeerde kant van de paal langs het Anjum doel. Deze misser werd nog geen zestig seconden  later nog een extra pijnlijk toen Siebe Feenstra zijn eerste doelpunt in Anjums hoofdmacht maakte. Hij doelpuntte door een haarfijne voorzet van Douwe Dijkstra doeltreffend af te ronden. In plaats van 2-2 een 3-1 voorsprong voor de equipe van Kooistra/Zijlstra.
Deze tussenstand werd ook de ruststand. Ondanks de 3-1 achterstand mochten de gasten blij zijn dat de tweede helft met elf tegen elf mocht beginnen. Arjen Schregardus werd net voor het rustsignaal op weg naar het doel onreglementair gestopt. De overtreding leverde een gele prent op voor Joey Vermaning waar menigeen op rood had gerekend.
 
Paal-keeper-paal
Het eerste wapenfeit van de tweede helft kwam van de voet van Mitchell van Loon. Keeper Lieuwe van Dijk redde echter bekwaam. In een periode van nog geen honderd seconden was Anjum dichtbij de 4-1. Tot tweemaal toe testte Arjen Schregardus het aluminium. Terwijl Johan Boersma een geweldige reactie zag van keeper Bijker. Met een katachtige reactie werd de bal uit de linkerhoek getikt. Het bleef lang 3-1. Langzamerhand namen de gasten het heft in handen. Met name de corners leverden het nodige gevaar op.  Halverwege het tweede bedrijf had Lesley van Loon de 3-2 op zijn schoen. De bal verdween , na een individuele actie, echter naast  het Anjum doel.
 
Billenknijpen en nagelbijten
Met nog vijftien minuten op de klok scoorden de gasten dan toch de 3-2. De treffer werd echter op advies van de Anjum assistent afgekeurd. Er was buitenspel geconstateerd. Anjum kwam heel even
met de schrik vrij. Heel even, uitstel van executie, want nog geen dertig seconden later stond de aansluitingstreffer wel  op het scorebord. Doelpuntenmaker Lesley van Loon. Het zouden vervolgens vijftien enerverende minuten voor de  aanhang van beide teams worden. Ondanks fel aandringen van de gasten, leverde dit niet de gelijkmaker op.  Jacco van Omme en Bert Zijlstra hadden de zaakjes aan de buitenkant goed op orde, terwijl Yorrick Elzinga en Wiebe Wessel Bos een hecht verdedigingsblok vormden. Het was uiteindelijk Lieuwe van Dijk die in de vierde minuut van de toegevoegde tijd twee punten voor de thuisclub redde. Een katachtige reactie op een harde schuiver werd geweldig tot hoekschop gepareerd. Het was tevens het slotakkoord van dit spektakelstuk.
 
Conclusie
Na een vermakelijke en enerverende wedstrijd wist Anjum voor de tweede keer achterelkaar drie punten aan het totaal toe te voegen.
In het blokje van zes wedstrijden die op het programma staan, waarvan vijf thuis, was dit de eerste driepunter.
 
Zaterdag gaat Anjum op bezoek naar sportpark it Doltsje te Drogeham.  Weet Anjum de ingeslagen weg vast te houden? Aanvang14.30 uur.