Anjum wordt beloond met punt tegen koploper Eastermar

 
Op een zonovergoten sportpark te Eastermar werd afgelopen zaterdagmiddag de wedstrijd tussen kampioenskandidaat Eastermar en Anjum gespeeld. De thuisclub heeft de beste papieren om voor de tweede keer op rij de kampioensvlag te hijsen.Een prima prestatie wanneer dit mocht lukken.. En misschien wel terecht. Immers , vanaf de eerste wedstrijd van het seizoen staan de geel-blauwen aan kop in de vierde klas C.
Eastermar begon met de wetenschap dat naaste concurrent Noordbergum zes punten moet goed maken in de laatste drie speelrondes.  
Na 90 minuten spelen op sportpark Burgerkamp  stond er een terechte eindstand van 1-1  tussen Eastermar en Anjum op het scorebord. Doordat Noordbergum overtuigend won bedraagt de marge nog vier punten in het voordeel van Eastermar. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen.
 

Joost.
Dat de ene wedstrijd de andere niet is werd zaterdag andermaal duidelijk. Joost mag weten en verklaren hoe matig Anjum vorige week in Dokkum binnen de lijnen acteerde en hoe goed het elftal van Remco Kooistra afgelopen zaterdagmiddag presteerde.  Voetbal blijft een bijzonder en niet te voorspellen spelletje.
 
Klein.
Het verschil op de ranglijst mag dan 23 punten zijn op het veld was het verschil niet of nauwelijks waarneembaar. Integendeel, gaandeweg de wedstrijd waren het de withemden die de boventoon voerden. Met man en macht en met veel passie werd gestreden om een resultaat te behalen. Deze gedrevenheid zou uiteindelijk (terecht)  beloond worden.
 
Festival.
De 185 toeschouwers genoten niet alleen van de prachtige weersomstandigheden, beide teams zorgden er ook voor dat er veel te beleven viel voor beide doelen: een festival van kansen. De thuisclub wist via Willem Veenstra als eerste een wijziging op het scorebord aan te brengen. Na een kwartier spelen scoorde de goaltjesdief van de thuisclub beheerst raak en liet Anjum goalie Lieuwe van Dijk kansloos. Aan de andere kant van het veld ontpopte keeper Max Dam zich als absolute uitblinker. Telkens kwam de thuisclub goalie als overwinnaar uit de bus bij kansen en mogelijkheden aan Anjums zijde. Zeker op het moment dat Arjen Schregardus na een klein half uur alleen op keeper Dam afging. De sluitpost van Eastermar voorkwam met een prima redding  de 1 op 1 situatie. Het was de kans op de gelijkmaker.  In de 1-0 tussenstand kwam geen wijziging tot het rustsignaal van scheidsrechter van den Beld,hoewel er nog enkele hachelijke momenten voor het doel van Eastermar plaatsvonden.
 
Tussenspel
Na de pauze zagen de toeschouwers dat de wedstrijd op dezelfde voet verder ging als waar het voor de pauze was geëindigd. De 1-0 tussenstand bleef lang op het scorebord staan. Ook op het moment dat keeper Lieuwe van Dijk de bal, als een hete aardappel, door zijn grijpgrage handen liet glippen. Anjum kwam met de schrik vrij. De wedstrijd golfde op en neer. Zou Eastermar de wedstrijd op slot gooien door een tweede treffer te scoren, of zou Anjum nog langszij komen? Het waren beide reële opties en ook terug te zien in het wedstrijdbeeld.
Slotakkoord.
De klok tikte in het voordeel van de thuisclub weg. Bij de Anjumers vloeiden de krachten langzaam weg. Ondanks de vermoeidheid bleven de Kolkenfjildbewoners geloven in een resultaat. Dit geloof werd uiteindelijk beloond met een doelpunt van Arjen Schregardus. De Anjum spits was net iets brutaler dan de uitblinkende thuisclub goalie. Zijn inzet verdween tergend langzaam richting de doellijn. De bal had net genoeg snelheid om over de doellijn te rollen, hoewel een Eastermar

2 / 2
verdediger nog bijna de bal uit de doelmond wist te schieten. Anjum had zijn verdiende resultaat.         ( lees punt)
 
Anjum: 1 punt.
Bijna was het ene punt nog verdrievoudigd naar drie op het moment dat Douwe Dijkstra een bal liet vertrekken van zijn rechterschoen. Zijn inzet kuste de lat om vervolgens in de ballenvanger zijn eindbestemming te krijgen.
 
Totaalscore.
Nadat alle uitslagen  van de andere velden waren verzameld, kon de conclusie getrokken worden dat Noordbergum twee punten dichterbij koploper Eastermar was gekomen.
De Anjumers zagen VIOD met ruime cijfers verliezen van Boornbergum. De afstand tussen Anjum en VIOD bedraagt met nog twee wedstrijden voor de boeg zes punten.
Zaterdag kan Anjum zich definitief veilig spelen in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in de derby tegen het zaterdag gedegradeerde Ropta Boys. Aanvang op ‘t Kolkenfjild is zoals gebruikelijk om 14.30 uur.