Anjum zet rijke traditie voort: 48e cross op 7 januari

Het draaiboek ligt al twee jaar klaar. Dit geldt ook voor het parcours van de 48ste editie van de Anjumer crossloop. Nog nooit kon deze rijke traditie geen doorgang vinden. Totdat het coronavirus roet in het eten gooide. De jaren 2021-2022 zullen niet vermeld worden op de wisselbeker. IJs en weder dienende gaan er op de eerste zaterdag van januari velen de uitdaging aan om deze traditionele crossloop tot een goed einde te brengen.

Omstandigheden.
Hoe ziet het parcours eruit? Duidelijk is dat de prestatieloop voor senioren/dames een lengte heeft van ruim 7 kilometer. Duidelijk is dat het stratenparcours van Anjum wordt verruild voor enige honderden meters over onverhard terrein.
Wat voor weersomstandigheden mogen we verwachten? Wordt het een winterse tocht, een herfstachtige wedstrijd, of wordt deze editie een loop onder een heerlijk voorjaarszonnetje? Mooie bespiegelingen die horen bij de voorpret van dit prachtige evenement.

Winnaar.
De laatste twee keer dat de Anjumer cross werd georganiseerd, was Oane Koree de snelste van het peloton senioren deelnemers. Lukt het Oane Korre om voor de derde achtereenvolgende keer als winnaar over de finish te komen en de beker weer in ontvangst mag nemen? Een wisselbokaal met daarop de namen van alle winnaars. Zo staat Piet Holwerda als winnaar van de eerste loop in 1974 genoteerd.

Programma.
De meeste aandacht gaat uit naar het middagprogramma, maar ook ’s morgens zal het een drukte van belang zijn in en rondom de kantine Lyts Mokum. Het kwartet organisatoren, Jan M. Visser, Jappie Holwerda, Petra Stienstra en Jan Visser hebben diverse mooie routes voor de jeugd en wandelaars uitgestippeld.
Vanaf 10.00 uur zijn de jeugdelftallen aan de beurt, rond de klok van 13.00 uur gaan de wandelaars van start. Allen onder het motto “meedoen is belangrijker dan winnen”.
En natuurlijk staat om 12.00 uur een heerlijke kop snert klaar.
De dag wordt afgesloten met een gezellig samenzijn , waarbij de winnaars van het middagprogramma in het zonnetje gezet worden. Natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje tijdens een informele nieuwjaarsreceptie. Het exacte tijdschema van deze dag volgt z.s.m. op de sociale media van de v.v.Anjum.

Sponsoren.
Deze jarenlange traditie kan niet zonder sponsoren. Ook deze keer zijn er diverse bedrijven bereid gevonden om de Anjumer loop financieel mogelijk te maken. Prachtig. Hartelijk dank.
Met trots volgen hier de namen van de bedrijven:

• Handelsonderneming Alexander Jelsma
• Witgoed specialist Bert Terpstra
• Schildersbedrijf Ernst en Jansma
• Metselbedrijf Wijma en Koree
• Ambachtelijk slagerij Menno Hoekstra
• Visserij Sloot en van der Kooi
• Mechanisatie en wegenbouw DEM/WMR
• Lunchroom en snackbar Iterij by de mûne