Blijft Anjum derdeklasser?

Na de 1-4 overwinning in en tegen Drogeham, speelt Anjum komende zaterdag de finalewedstrijd om een plekje in de derde klas van volgend seizoen. De tegenstander is SC Franeker dat afgelopen weekend overtuigend met 3-0 won van de nummer 11 van de derde klas A, Oudehaske. Sc Franeker eindigde in de reguliere kompetitie als tweede op zes punten achterstand van kampioen QVC.

Het affiche Sc Franeker-Anjum komt maar weinig voor in de voetbalhistorie van beide verenigingen. In het seizoen 2005-2006 verloor Anjum in de beker met 2-0. In het seizoen 2001-2002 won Anjum beide wedstrijden in de kompetitie. Op het eigen Kolkenfjild te Anjum werd het door doelpunten van Jan Visser en Henk Jan Holwerda 2-0. De uitwedstrijd werd in Franeker met 1-2 gewonnen. Deze keer scoorde Jelle Visser beide Anjumer doelpunten.

Komende zaterdag dus een heuse finale. Een wedstrijd die op neutraal terrein gespeeld wordt. Om 14.30 uur wordt waarschijnlijk onder grote publieke belangstelling afgetrapt op sportpark Kortezwaag te Gorredijk.