Brandt Schaap wint 45e jubileumeditie Anjumer crossloop

Zaterdag werd voor de 45ste keer de Anjumer crossloop georganiseerd. De eerste editie vindt zijn oorsprong in 1974, destijds in het leven geroepen om ook in de winterstop voor haar leden een leuke activiteit te organiseren. Het zou het begin worden van een prachtige, succesvolle, gezellige en bovenal jaarlijks terugkerende activiteit.   

’s Ochtends stond in het teken van de crossloop voor de junioren- en pupillenteams die de V.V. Anjum rijk is. Nadat 66 jeugdleden zich voor de crossloop hadden ingeschreven werd er onder uitstekende weersomstandigheden gestart met de allerjongsten, maar zoals zo vaak de laatste tijd was deze pret van korte duur en moesten de laatste twee groepen in de stromende regen hun parcours door de straten van Anjum lopen. Dit mocht echter de pret niet drukken, want onder toeziend oog van het toegestroomde publiek werd er fanatiek gestreden voor een plaats bij de eerste drie. Een plaats bij de eerste drie betekende uiteraard een mooie beker, maar uiteindelijk kreeg iedereen een mooie herinneringsmedaille mee naar huis.  

Na de prijsuitreiking werden de JO10-1 en JO11-1 gehuldigd voor hun kampioenschap in de najaarsreeks en kregen de spelers en leiders uit handen van jeugdvoorzitter Tamme Visser een presentje aangeboden. Hierna werd er gezamenlijk een heerlijke kop snert gegeten en kon er alvast ingeschreven worden voor de wandeltocht.  

De crosscommissie, bestaande uit Jan Visser, Jappie Holwerda, Petra Stienstra en Jan M. Visser, hadden voor deze jubileumeditie een verrassend parcours uitgestippeld, dit maal niet rondom Anjum, want deze wandeltocht begon voor de 54 wandelaars met een busreis naar respectievelijk Wierum (10km) of het garnalenfabriekje bij Paesens-Moddergat (7km). Vanaf hier ging de tocht achter de zeedijk langs richting Anjum. Op de Alddyk stond de wijd en zijd vermaarde koek-en-zopietent klaar met chocolademelk volgens beproefd Anjumer recept waardoor de laatste kilometers ook absoluut geen probleem meer vormde.  

Om drie uur volgde andermaal de busreis naar het garnalenfabriekje bij Paesens-Moddergat waar ditmaal de 35 crosslopers van start gingen voor de tocht van 7km naar Anjum. Waar de wandelaars nog over het asfalt konden lopen, werden de crosslopers zeker niet gespaard want de lopers moesten voor een groot deel over de zeedijk met alle hindernissen van dien inbegrepen. Halverwege ontstond een kopgroep met Sip-Jaap Bos, Oane Koree, Brandt Schaap en Minne Zijlstra. Uiteindelijk was het Brandt Schaap die in een tijd van 30m,35s als eerste de finish passeerde en voor de vijfde maal de wisselbeker in ontvangst mocht nemen.  

Voordat Jan Visser, als voorzitter van de crosscommissie, overging tot de prijsuitreiking werd er door voorzitter Nico Dijkstra getoast op het nieuwe jaar, aansluitend werd de MO15-1 door jeugdvoorzitter Tamme Visser gehuldigd voor de bekerwinst tegen Gorecht en kregen de speelsters en leiders een presentje aangeboden. Na de prijsuitreiking bleef het nog lang gezellig in Lyts Mokum. 

Foto’s:
Waldnet: www.waldnet.nl/wn/nieuws/57300/Brandt_Schaap_wint_45e_crossloop_Anjum.html
RTV NOF: www.rtvnof.nl/45e-crossloop-anjum/ 

Sponsoren:
Uitzendbureau Topwurk Dokkum
Brant Visser Transport en Warehousing Heerenveen
Rabobank Anjum/Damwoude
Dekema & Kempenaar Schilders Anjum
Hotel-Restaurant Wad-Oars Anjum
R
estaurette Schierzicht Lauwersoog
Supermarkt Coop Rosier Anjum
NAM (eenmalig) 

Uitslag senioren:

Algeheel winnaar: Brandt Schaap (30m,35s)
Sprintprijs: Klaas Veenstra
Herinneringsprijs: Minne Zijlstra (winnaar 2017) 

1e selectie:
1. Brandt Schaap (30m,35s)
2. Minne Zijlstra
3. Jordi Minnema

2e selectie:
1. Oane Koree
2. Machiel Faber
3. Klaas Veenstra

35+:
1. Tamme Visser
2. Gerald Boersma
3. Wieger Holwerda

Oud-leden:
1. Sip Jaap Bos
2. Henk Jan Holwerda
3. Sietze Visser

Dames:
1. Janna Visser
2. Hilda Walsma
3. Christina Visser

Uitslag pupillen/junioren: 

JO17-1:
1. Sietze Koree (tevens 5e overall bij crossloop senioren)
2. Arjen Schregardus
3. Johan Sipma

MO15-1:
1. Femke Hovinga
2. Adriana Visser
3. Anke Hiemstra

JO15-1:
1. Rikus van der Meulen
2. Douwe Dijkstra
3. Roan van der Velde

MO13-1:
1. Anne Klaske Boersma
2. Lyanne Iedema
3. Myrthe Jansma

JO13-1:
1. Manuel Visser
2. Folkert Jelmer Visser
3. Bjorn Snijdood

MO11-1:
1. Marije Holwerda
2. Renske Bootsma
3. Marieke Boersma

JO11-1:
1. Kees Sonnema
2. Jan Boersma
3. Durk Klaas Visser

JO10-1:
1. Jelmer Anton Visser
2. Niek Dijkstra
3. Sybren van der Meulen

JO9-1:
1. Gerwin Jansma
2. Fabian van Zanten
3. Tiemen Holwerda

JO8-1:
1. Anne Johannes Boersma
2. Jente Hoekstra
3. Jelmer Faber