Historische zeven minuten voor Anjum in Hallum

“Wykels út altyd lestich!” Dit was het onderwerp van gesprek richting de ontmoeting van zaterdagmiddag in Hallum. De historie leert immers dat het bijna dertig jaar geleden was dat Anjum zegevierend van het veld ging. In het seizoen 94-95 waren het Jelle Visser en Tamme Visser(2) die de 0-3 eindscore op het wedstrijdformulier zetten. Zaterdagmiddag werd dus historie geschreven door de withemden op het fraaie nieuwe sportcomplex it Blikkelân te Hallum. Niet alleen de overwinning met grote cijfers, maar ook de manier waarop zal nog lang het gesprek van de dag zijn.

Stilte voor de Anjumer storm.
Het eerste halfuur zagen de 145 aanwezige supporters twee jonge elftallen met goede intenties aan de wedstrijd beginnen. De thuisclub moest noodgedwongen met vijf jonge invallers de wedstrijd beginnen. In eerste instantie bleef het rustig voor de beide doelen.
Halverwege het eerste bedrijf veerden de toeschouwers, genietend in een heerlijk voorjaarszonnetje ,op. Het waren Johan Sipma en Arjen Schregardus die de verdediging van de thuisclub handen vol werk bezorgde. Met het nodige kunst en vliegwerk kwam er geen wijziging in de stand op het scorebord. Het bleek stilte voor de doelpuntenstorm.

32-33-34-37-39.
In een kort tijdsbestek van nog geen 400 seconden boog Anjum de brilstand om naar een 0-5 voorsprong. Een ongekende weelde. Zelden zal er zoveel gescoord zijn in zo’n korte periode. Zelden zullen de belangstellenden zulke mooie treffers in het doel zien verdwijnen. Arjen Schregardus opende het doelpuntenbal. De 0-1 was al eentje van een prachtige schoonheid, de 0-2 was nog mooier. Een volley uit een vrije trap van Ietzen Eise Kloosterman verdween onhoudbaar achter de thuisclub goalie in het dak van het doel.
Dit was nog maar het begin van de Anjumer doelpunten koorts. Achtereenvolgens Johan Boersma, Douwe Dijkstra en Wiebe Dijkstra zorgden voor een nog niet eerder vertoonde historische zeven minuten. De rust werd aangevangen met een 0-5 voorsprong. “Wykels út”, was deze keer echt niet lastig.

Half dozijn.
Wie gedacht had dat de Anjumer dadendrang na de pauze gestopt was, kwam bedrogen uit. De Kolkenfjild bewoners gingen op jacht naar meer. Direct aan het begin van de tweede helft was er de roep om een (terechte) strafschop. Gefloten voor een elf meter werd er niet. Zoals zo vaak is een tweede bedrijf niet zo spectaculair na een 0-5 tussenstand. De eerlijkheid gebied te zeggen dat beide ploegen probeerden om een wijziging aan te brengen in de ruststand. Complimenten aan het adres van de thuisclub. Ondanks de onoverbrugbare achterstand werd het doel van Anjum gezocht. De thuisclub deelde enkele speldenprikjes uit. Het leverde niet de ere treffer op waarop gehoopt werd. Aan de andere kant van het veld zorgde Johan Sipma na een kwartier spelen na de hervatting uiteindelijk voor het halve dozijn doelpunten. De thuisclub goalie moest een rebound toestaan na een knappe redding. Johan Sipma kende geen pardon en scoorde ook zijn doelpuntje.

Conclusie.
Anjum boekte een niet verwachte grote overwinning in de uitwedstrijd tegen WH. Door deze overwinning nestelt het elftal van trainer Remco Kooistra zich op een keurige 8ste plek op de ranglijst in 3B.
Zaterdag speelt Anjum op het eigen vertrouwde Kolkenfjild de wedstrijd tegen de nummer vier op de ranglijst SC Kootstertille. Kan Anjum de goede lijn vasthouden en zich revancheren voor de 2-0 nederlaag in de heenwedstrijd? Aanvang van deze ontmoeting is zoals gewoonlijk om 14.30 uur,