Hoe zwaar worden de laatste loodjes voor Anjum?

Drie punten zou de wedstrijd tegen rode lantaarndrager Rottevalle moeten opleveren, daar was iedereen die Anjum een warm hart toedraagt het over eens. Immers, plek acht op de ranglijst is en was het doel met nog vijf wedstrijden voor de boeg. Tijdens de wedstrijd pakten zich letterlijk donkere wolken samen boven ’t Kolkenfjild te Anjum. Niet alleen de gestaag vallende regen aan het einde van de wedstrijd voelde als een koude douche , ook de uitslag die op het scorebord verscheen na afloop van deze sportieve ontmoeting zorgde voor koude rillingen bij de withemden.

Afwezig.

Voor Remco Kooistra en Marco van der Veen was het vooraf een gepuzzel om een team samen te stellen. Aan beide kanten veel afwezigen. Bij de thuisclub verschenen Gerrit Dijkstra, Gerwin Dijkstra, Arjen Schregardus, Rikus van der Meulen en Auke Boomsma niet aan de aftrap.

Van goede wil.

Beide teams waren van goede wil. Met veel energie werd de wedstrijd aangevangen. De 161 aanwezige belangstellenden werden echter niet verwend met veel spektakel voor beide doelen. Sporadisch werden de verdediging inclusief doelmannen in de eerste helft getest. Mogelijkheden waren er echter wel. Het trio Douwe Dijkstra, Johan Sipma en Johan Boersma zorgden voor het nodige gevaar aan Anjums zijde. De Anjum aanhang zagen deze mogelijkheden niet tot doelpunt(en) gepromoveerd worden. Ook Rottevalle probeerde via Gjalt Nijboer en Jorrit Hoekstra een bres te schieten in de Anjum verdediging. Ook hier was het rendement nihil.

Sterke start Anjum.

Tijdens het eerste kwartier na de pauze had Anjum , achteraf, de wedstrijd in haar voordeel moeten beslissen. Keeper Robert de Jong had echter telkens een passend antwoord op de Anjumer aanvalsgolven. Douwe Dijkstra zag tot driemaal toe zijn inzet gepareerd door de Rottevalle goalie. Ook Johan Boersma wist keeper de Jong niet te verschalken, of  de nummer tien van Anjum kwam een teenlengte tekort om een voorzet te verzilveren op het moment dat de Jong het antwoord schuldig moest blijven.

Wie maakt het verschil?

Gaandeweg de wedstrijd werd duidelijk dat het team dat wist te scoren weleens als overwinnaar uit de bus kon rollen. Waar Anjum in het begin van de tweede helft diverse mogelijkheden creëerde, daar kwamen de blauwhemden in het verloop van het tweede bedrijf ook steeds vaker in het Anjumer strafschopgebied. Met name Arjan de Haan liet van zich spreken. Nadat deze Rottevalle speler tot tweemaal toe dichtbij een treffer was, schot en kopbal naast, daar was het bij de derde poging wel raak. In een onoverzichtelijke situatie voor het Anjumer doel, kwam de bal pardoes voor de voeten van Arjan de Haan. Zijn inzet zorgde voor een enorme teleurstelling in het Anjumer kamp.

De klok had inmiddels het cijfer 83 aangetikt. In de resterende minuten probeerde Anjum nog wel langszij te komen. De kans op deze zo gewenste treffer deed zich echter niet meer voor.

Laatste loodjes.

Met nog vier wedstrijden voor de boeg is de afstand tussen Anjum en de veilige achtste plek inmiddels vijf punten. Dezelfde afstand in punten is  waar te nemen tussen Anjum en Trynwâlden dat op plek 12 bivakkeert. Het is duidelijk dat de laatste vier wedstrijden tegen achtereenvolgens Veenwouden- ODV-Trynwâlden en Rijperkerk voor Anjum heuse finales zijn. Hoe zwaar worden deze laatste loodjes?

Zaterdag gaat Anjum op bezoek bij Veenwouden. De wedstrijd op sportpark de Kemphaan begint om 14.30 uur.