Minnertsga 1 – Anjum 1 *30-09-2017

Anjum strandt in zicht van de haven.
Net als de editie van een jaar eerder stond na 90 minuten spelen een 3-2 eindscore op het  scorebord te Minnertsga. Ging Anjum vorig seizoen met drie punten huiswaarts, zaterdagmiddag was de thuisclub spekkoper. Waar vriend en vijand rekening hielden met een terechte  2-2 uitslag, daar sloeg de thuisclub keihard toe in de slotseconden van de toegevoegde tijd.

Op jacht naar de openingstreffer.
In het eerste kwart van de wedstrijd gingen beide ploegen op jacht naar de openingstreffer. De mogelijkheden waren er voor beide teams. Zo moest Pope Bauke Holwerda zijn meerdere erkennen in de sluitpost van de thuisclub.Jordi Minnema  redde nog geen zestig seconden later de Anjumers door de bal van de doellijn te schieten. De brilstand bleef op het scorebord staan ook op het moment dat keeper Jorn Helder een gevaarlijk genomen vrijetrap van Jan Tijtsma met een uiterste krachtsinspanning buiten de palen ranselde. Het bleek uitstel van executie.

Anjum op voorsprong, maar met kater aan de thee.
Halverwege de eerste helft kwam Anjum op voorsprong toen good old Anne Zijlstra van dichtbij de bal in het doel schoot. Keeper Helder wist een vrije trap van Pope Bauke Holwerda niet op de juiste waarde te schatten. De  Minnertsga goalie moest een rebound toestaan. Anne Zijlstra kende geen pardon. Slechts vijf minuten later leek Stephan Overkempe op weg naar de tweede Anjum treffer. Hij kon op het laatste moment onreglementair staande gehouden worden door verdediger Sieb Driessen. Ten koste van ( slechts) een gele kaart werd deze mogelijkheid teniet gedaan

In de laatste fase van het eerste bedrijf kwam ook de thuisclub enkele keren gevaarlijk richting  het Anjumer doel. Een prachtige afgemeten voorzet van linker verdediger Enne Joostema ging voorlangs het  doel, zonder dat deze assist door de inkomende voorwaartsen van de thuisclub tot doelpunt gepromoveerd kon worden. De laatste balomwenteling van de eerste helft eindigde echter wel in het Anjumer doel. Van Ruim 25 meter schoot Herre de Vries de bal achter Lolke Dijkstra via de lat tegen het net.

Op jacht naar de 2-1.
Terwijl de regen gestaag naar beneden viel, probeerden beide teams in de openingsfase van de tweede helft de 2-1 te scoren. Met name de thuisclub was enkele keren dichtbij. Zo schoot Ydo Hoekstra in kansrijke positie in het zijnet. Ook drie toegekende vrije trappen rond het zestien meter gebied deden Anjum geen pijn. Na deze aanvallende dadendrang van de thuisclub, was het de beurt aan Anjum. Uit een afgeslagen voorzet van Stephan Overkempe wist Ate de Haan van ruim twintig meter de bal achter de kansloze keeper Herder te schieten. Het betekende de eerste treffer voor de linkerverdediger in  dienst van Anjum. De vreugde was echter van korte duur. Nog geen minuut later bracht Zemen Yoni de stand weer in evenwicht door de bal onhoudbaar in de kruising achter keeper Lolke Dijkstra te schieten.

De geschiedenis herhaalt zich.
Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer. Duidelijk werd dat de ploeg die de derde treffer zou scoren, aan het langste eind zou trekken in deze sportieve ontmoeting. Beide teams kregen mogelijkheden. Anjum leek de derde treffer te scoren na een prachtige aanval via Stephan Overkempe en Jordi Minnema. Laatstgenoemde wist de voorzet echter niet te verzilveren. De bal verdween rakelings langs de verkeerde kant van de paal naast het doel. Terwijl iedereen met een terechte 2-2 uitslag rekening hield, daar sloeg de thuisclub keihard toe. Ook de laatste balomwenteling van het tweede bedrijf leverde een doelpunt voor de thuisclub op. Het was Hendrik Kootstra die zorgde voor  euforie bij de thuisclub door de 3-2 te laten aantekenen. Een “boppeslach” voor Minnertsga. Anjum verliet teleurgesteld het perk. Na twee keer een voorsprong, toch met lege handen huiswaarts.

Volgende week speelt Anjum thuis tegen het goed gestarte ’t Fean ’58. Aanvang 14.30 uur op het eigen sportpark ’t Kolkenfjild.

Minnertsga- Anjum  3-2

Scheidsrechter: J.Muitjens