Nachtkaars gesignaleerd op ’t Kolkenfjild

Op 25 september werd de kompetitie ouverture gespeeld tussen Anjum en Berlikum. Na een 0-2 tussenstand kwam Anjum in de slotfase toch nog langszij en behaalde een verdienstelijk gelijkspel 2-2. Het bleek achteraf de basis van een mooi seizoen. Weliswaar weer even onderbroken door het coronavirus, maar de resultaten mochten er zijn!

Afgelopen zaterdagmiddag ging Anjum op reis naar Berlikum voor de terugwedstrijd. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Marijt vertrok Anjum met de figuurlijke staart tussen de benen richting de kleedbox. Een hele andere wedstrijd. Een hele andere uitslag. Een einduitslag van 8-1 werd even later digitaal verstuurd richting de burelen van de KNVB. Een uitslag Anjum onwaardig. Zeker in dit huidige seizoen. Laten we uitgaan van het bekende spreekwoord dat deze uitslag de “uitzondering op de regel is”.

De rol van Anjum was uitgespeeld. Lang, heel lang stonden de withemden in de absolute top van de derde klas B. De laatste loodjes wegen deze weken, lees de maand mei, zeker het zwaarst.
Op bezoek gaan bij Berlikum is altijd lastig. Dit was ook deze keer zeker het geval. Samen met ONT is de equipe van Wibo de Brouwer in een felle strijd gewikkeld om de fel begeerde derde periodetitel. Een laatste hoofdstuk in deze thriller wordt komende zaterdag geschreven.

Berlikum – Anjum was in de beginfase nog een wedstrijd met kansen over en weer. Op het moment dat de thuisclub binnen het kwartier de score opende was de ban gebroken. Na een ruststand van 4-1 werd uiteindelijk na twee keer drie kwartier de 8-1 einduitslag bereikt. De Anjumer eer werd gered door Stephan Overkempe.
Ondanks deze dikke nederlaag heeft “elk nadeel ook zijn voordeel” en dat was ook zaterdagmiddag het geval. Enkele jeugdige talenten draafden op in Anjums hoofdmacht. Spelers waar Anjum in de toekomst nog veel plezier aan kan beleven.

Zaterdag 4 juni a.s. vallen de laatste beslissingen in de derde klas B. Wie neemt de periodetitel van Leovardia over? Wie pakt de derde periodetitel? Maar ook welk team gaat volgend jaar in de vierde klas acteren? Tussen de beide gegadigden , Ropta Boys en Haulerwijk, zit een marge van twee punten. In de laatste wedstrijd van het seizoen speelt Anjum op het eigen thuisveld tegen Haulerwijk. Zeker geen wedstrijd om des keizers baard, ook niet voor de withemden. Wil het mooie seizoen niet als een nachtkaars uitgaan dan zal er een goed resultaat geboekt moeten worden tegen Haulerwijk. Onder het motto “eind goed, al goed”, gaan de withemden voor een goed resultaat. Al was het alleen maar als een mooi afscheidscadeautje voor trainer Sip Jaap Bos en tal van spelers die volgend seizoen hun voetbalkunsten elders op de groene velden in Friesland zullen etaleren.
De aftrap van de laatste wedstrijd van het seizoen is zaterdagmiddag om 14.30 uur.