Nieuws over crossloop 2021

Beste crossliefhebbers,

De voorbereidingen voor de 48e cross-loop zijn al weer in gang gezet. De route is weer uitgezet, waarna de vergunning kan worden aangevraagd.  Deze keer is een corona-proof versie van de cross bedacht. Dit betekent geen nieuwjaars-receptie, de kantine blijft gesloten en de jeugd komt helaas niet aan bod. De lopers starten om de minuut, waarbij de tijd wordt bijgehouden. Op deze wijze kunnen we groepsvorming voorkomen. Op dinsdag 8 december plat voor de buis in verband met de persconferentie. Helaas is nog geen versoepeling van de maatregelen in zicht, volgens onze ministers Rutte en De Jonge.

In gesprek met de coördinator vergunningen van de gemeente Noardeast  Fryslân wordt al snel duidelijk dat er dan ook geen vergunning wordt afgegeven.  De gemeente geeft momenteel in het geheel geen evenementen vergunningen uit. Helaas kan de traditionele nieuwjaarsloop in 2021 dan ook niet doorgaan.

Wij vinden dit ontzettend jammer, maar hebben wel begrip voor deze vreemde omstandigheden waarin we momenteel verkeren. Dan maar een “streepje” in de wisselbeker? We kunnen nog overwegen om de crossloop in het voorjaar te laten plaatsvinden. Hopende op een versoepeling van de corona-maatregelen. Hier komen wij nog op terug.

Ondanks deze tegenvaller, alvast fijne kerstdagen!

De crosscommissie