Oane Koree wint 46e Anjumer crossloop

ANJUM- Zaterdag werd voor de 46ste keer in successie de Anjumer crossloop georganiseerd. De eerste editie vindt zijn oorsprong in 1974, destijds in het leven geroepen om ook in de winterstop voor haar leden een leuke activiteit te organiseren. Het zou het begin worden van een prachtige, succesvolle, gezellige en bovenal jaarlijks terugkerende activiteit.

’s Ochtends stond in het teken van de crossloop voor de junioren- en pupillenteams die de V.V. Anjum rijk is. Nadat 72 jeugdleden zich voor de crossloop hadden ingeschreven werd er onder enigszins gure weersomstandigheden gestart met de pupillen die een parcours door de straten van Anjum liepen en onder het toeziend oog van het toegestroomde publiek werd er fanatiek gestreden voor een plaats bij de eerste drie. Een plaats bij de eerste drie betekende uiteraard een mooie beker, maar uiteindelijk kreeg iedereen een mooie herinneringsmedaille mee naar huis. Bij de junioren werd dit jaar voor een andere opzet gekozen waarbij men in estafetteverband een parcours af moest leggen met halverwege een survivalelement erin verwerkt.

Na de prijsuitreiking werden de JO15-1 en MO13-1 gehuldigd voor hun behaalde kampioenschap in de najaarsreeks en kregen spelers, speelsters en leiders uit handen van jeugdvoorzitter Tamme Visser een presentje aangeboden. Hierna werd er gezamenlijk een heerlijke kop snert gegeten en kon men alvast inschrijven voor de wandeltocht.

De crosscommissie, bestaande uit Jan Visser, Jappie Holwerda, Petra Stienstra en Jan M. Visser, hadden voor dit jaar weer een prachtig parcours uitgestippeld, net als voorheen weer rondom Anjum. De 48 wandelaars maakten zich op voor een korte (8km) of lange (12km) route vanuit Anjum via Esonstad om weer terug te keren in Anjum . Halverwege de route stond uiteraard de wijd en zijd vermaarde koek-en-zopietent klaar met chocolademelk volgens beproefd Anjumer recept waardoor de laatste kilometers absoluut geen problemen meer opleverde.

Bij terugkomst van de wandelaars maakten de crosslopers zich op voor hun route. Maar liefst 42 lopers gingen van start voor de tocht van ±7km rondom Anjum. Waar de wandelaars nog over het asfalt konden lopen, werden de crosslopers niet gespaard want dezen moesten voor een deel over oneffen terrein met alle hindernissen van dien inbegrepen. Na 32m,09s was het uiteindelijk Oane Koree die als eerste de finish passeerde en later in de middag de wisselbeker in ontvangst mocht nemen.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking werd er door voorzitter Nico Dijkstra kort terug gekeken op het oude en vooruitgeblikt op het nieuwe jaar. Aansluitend volgde de prijsuitreiking door voorzitter van de crosscommissie Jan Visser. Tijdens de prijsuitreiking werd de JO19-1 nog gehuldigd voor het behaalde kampioenschap en kregen spelers en leiders uit handen van Tamme Visser een presentje aangeboden.

Foto’s: Klik hier voor de foto’s van Waldnet