Pas op de plaats voor Anjum na nederlaag In Rottevalle

Met belangstelling werd door beide teams en de trouwe aanhang uitgekeken naar deze ontmoeting. Een wedstrijd tussen twee teams die regelmatig  de punten bij elkaar sprokkelden de afgelopen weken. Door de goede reeks klom Rottevalle op naar de derde plek op de ranglijst, terwijl de Anjumers van plek twaalf de veilige tiende plek aan het begin van de wedstrijd innamen.

Balans verstoord
De ontmoetingen tussen Rottevalle en Anjum zijn nooit saai te noemen. Gescoord wordt er eigenlijk altijd. Kijken we naar de elf eerdere ontmoetingen op “it Hagehiem” te Rottevalle dan valt op dat er evenwicht op de balans is. Vier keer won de thuisclub .Ook Anjum ging er vier keer met de drie punten vandoor. Slechts drie keer werden de punten gedeeld. Na de ontmoeting van afgelopen zaterdagmiddag slaat de balans echter  door in het voordeel van de thuisclub. Anjum werd op een   3-0 nederlaag getrakteerd.
 
Op de wind van gisteren kun je niet zeilen
Anjum ging voortvarend gestart. Gesterkt door de goede overwinning van een week eerder, werd het doel van keeper Robert de Jong gezocht.  Achteraf had Anjum het verschil in de eerste minuten van de wedstrijd kunnen maken. Een doelpunt bleef achterwege en gaandeweg de eerste helft  nam de thuisclub het heft in handen. Met name Steffen Schra , Emiel Deelstra en Jorrit Hoekstra hadden Anjum pijn kunnen doen. Enkele minuten voor het rustsignaal van de rustig leidende scheidsrechter Sjoerd Westra leek de thuisclub Anjum daadwekelijk pijn te doen. Wiebe Dijkstra dacht daar anders over en wist de bal net voordat deze de doellijn zou passeren op de juiste manier uit te verdedigen.
Ruststand 0-0
 
Corners doen Anjum de das om
De meeste van de 144 toeschouwers, die de maartse buien hadden getrotseerd , waren nog maar net uit de warme kantine onderweg naar het veld toen de equipe van Marco en Freddie van der Veen kon juichen. Anjum wist zich geen raad met een strak genomen corner. De bal kwam pardoes voor de voeten van linksback Gjalt Nijboer die van dichtbij de bal tegen het net schoot.
Halverwege de tweede helft eenzelfde scenario. Andermaal uit een corner wist Gjalt Nijboer zijn tweede treffer te scoren door “letterlijk” tegen de bal aan te lopen. Tussenstand 2-0.
 
Slotoffensief Anjum blijft uit.
De wedstrijd met een tussenstand van 2-0 was gespeeld. Hoewel Anjum nog twee mogelijkheden kreeg op een (beter) resultaat. Zo schoot Arjen Schregardus op de vuisten van keeper de Jong. Een tweede mogelijkheid was er voor invaller Johan Sipma. Zijn volley vloog over het Rottevalle doel in de bosschages achter het doel.
Aan de andere kant van het kunstgrasveld verzuimden de blauw-zwarten de wedstrijd definitief te beslissen. Het was uiteindelijk Steffen Schra die aan alle onzekerheid een einde maakte door in de slotfase de eindstand van 3-0 op het scorebord te zetten.
 
Conclusie.
Door deze nederlaag en de uitslagen op de overige velden in de vierde klas C, lijkt de strijd om de veilige tiende stek tussen Anjum – VIOD en Harkema Opeinde te gaan. Op dit moment heeft Anjum één punt voorsprong op de ploeg uit Driezum. Het verschil met Harkema Opeinde bedraagt negen punten.
Donderdagavond 28 maart a.s. speelt Anjum een oefenwedstrijd  ( thuis) tegen Holwerd. Aanvang 19.45 uur. Zaterdag 30 maart is een stille zaterdag voor het vlaggenschip van Anjum. Geen wedstrijd op het programma.
De kompetitie wordt op zaterdag 6 april hervat met een thuiswedstrijd tegen V en V ’68. Aanvang 14.30 uur. Daarna volgt het tweeluik met VIOD (uit) en Harkema Opeinde (thuis)