Ruime overwinning voor Anjum in derby tegen Roptaboys *08-02-2020

ANJUM – Op Sportpark It Kolkenfjild is Anjum er in geslaagd om ook de tweede wedstrijd na de winterstop overtuigend te winnen. In de streekderby tegen Ropta Boys werd er eenvoudig met 5-1 gewonnen. Bij rust was de stand 2-0.

Ropta Boys begon de wedstrijd voortvarend met na twee minuten een grote kans voor oud Anjum-speler Andre Turkstra die de bal maar net over kopte. Even later was het Hendrik Willem van der Vorst die in een veelbelovende aanval een foute keuze maakte waardoor deze aanval uiteindelijk in de kiem gesmoord werd. Hierna kreeg Anjum meer grip op het spel van Ropta Boys en werd het steeds gevaarlijker. Vanuit het niets kwam Anjum op voorsprong nadat Johannes de Groot de bal pardoes bij Jan Tijtsma in de voeten gooide, die wist wel raad met dit buitenkansje, 1-0. Even later probeerde Jacob Mooibroek met een afstandsschot Lolke Dijkstra te verrassen, maar de Anjumer sluitpost had hier totaal geen moeite mee. Iets over het half uur wist Johan Boersma met een voorzet de bal bij Stephan Overkempe te brengen, hij legde de bal breed op Arjen Schregardus die op zijn beurt Johannes de Groot kansloos liet, 2-0. Niet veel later sneed Anjum weer door de groen-gele defensie, maar ditmaal stuitte Johan Boersma op de goed uitkomende Johannes de Groot.

De eerste kans na rust was wederom voor André Turkstra, hij kopte de bal echter net naast. Na een klein kwartier mocht Johan Boersma zijn naam op het scoreformulier noteren, nadat hij een blunder van Johannes de Groot afstrafte, 3-0. Niet veel later was het weer raak voor Anjum nadat een voorzet vanaf rechts op bijna onmogelijke wijze door Pope Bauke Holwerda binnen werd gewerkt, 4-0. Na een grove charge op Gerrit Dijkstra was het Edwin de Vries die met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten. Wat er dan vaak gebeurd is niet te verklaren. In ondertalsituatie werd er door Ropta Boys ineens gevoetbald voor wat het waard was, en met de luidruchtige steun van het massaal toegestroomde publiek uit Oosternijkerk volgde er nog een heus “Haags” kwartier. Geert Linthof zag zijn schot over gaan. Even later was het wel raak nadat Tjidsger Braaksma een voorzet bekeken binnenkopte en Lolke Dijkstra kansloos liet, 4-1. Even later moest Lolke Dijkstra handelend optreden door een schot van Simon Dijkstra tot corner te verwerken, en niet veel later was het wederom Tjidsger Braaksma die dichtbij de 4-2 was, echter was het Lolke Dijkstra die met een katachtige reflex de inzet tot corner kon verwerken. Vlak voor tijd werd de 15-jarige Johan Sipma binnen de lijnen gebracht. Het vertrouwen dat Sip Jaap Bos hem gaf werd uitbetaald, want in blessuretijd mocht hij zijn eerste doelpunt voor Anjum 1 bijschrijven nadat de uittrap van Lolke Dijkstra – gedragen door de wind – tussen Johan Boersma en Johan Sipma belandde. Boersma liet de bal aan Sipma en deze wist eenvoudig Johannes de Groot uit te spelen en de 5-1 tegen het net te werken. Dit bleek ook het laatste wapenfeit in de wedstrijd.

Zaterdag 15 februari speelt Anjum op Sportpark Kalverdijk in Leeuwarden tegen Leovardia. Aanvang: 14:30u. Scoreverloop: 12’ 1–0: Jan Tijtsma (ANJ) 30’ 2–0: Arjen Schregardus (ANJ) 57’ 3–0: Johan Boersma (ANJ)

63’ 4–0: Pope Bauke Holwerda (ANJ)

70’ 4–1: Tjidsger Braaksma (RB)

90’ 5–1: Johan Sipma (ANJ) Scheidsrechter: Dhr. M. Rozema

Hoofdsponsor Anjum: Scheepspark B.V. te Lauwersoog

Wedstrijdbalsponsor: Gebr. Van der Kooi afbouw te Dokkum/Anjum | https://vanderkooi-afbouw.nl/

Pupil van de week: Jente Hoekstra (JO10-1)

Toeschouwers: 239

Verslag: Nico Dijkstra