Siebe Feenstra razendsnelle winnaar van  49ste Anjumer crossloop

Sinds 1974 staat de inmiddels traditionele crossloop van de voetbalvereniging Anjum op het programma op de , ijs en weder dienende, eerste zaterdag van een nieuw kalenderjaar. Een evenement dat inmiddels  in de loop van de jaren ook  door meerdere verenigingen wordt georganiseerd. Een mooie start van een nieuw kalenderjaar, vaak gecombineerd met een (informele) nieuwjaarsreceptie.

49ste editie
De Anjumer crossloop kent een rijke historie. Afgelopen zaterdag werd de 49ste editie georganiseerd. Het organisatie comité bestaande uit Jan Visser, Jappie Holwerda, Adriaan Wijma, Jelle de Jong, Thomas Jansma en Jelte Bandstra  gaven hun eigen gezicht aan de tocht. Natuurlijk werd het draaiboek dat al jaren gebruikt wordt als uitgangspunt genomen. Een ijzersterke formule, want ook dit jaar vonden vele hardlopers en wandelaars de weg naar het startpunt kantine  Lyts Mokum.

Wedstrijd
Onder het toeziend oog van enkele winnaars van het eerste uur, o.a. Piet Holwerda en Siebren Koree, vertrokken 45 dames en heren rond de klok van drie uur voor hun prestatieloop van ruim 8 km. De eerste meters werden op het stratenparcours in het dorp afgelegd. Er zat zelfs een heuse klim, het Skeanepaad, in de eerste kilometer. Het vervolg van de loop ging richting de Anjumer ijsbaan/het Anjumer bos om vervolgens ook Esonstad met een bezoekje te vereren. Het zwaarste gedeelte van de loop moest nog volgen. Over de dijk naar de Nam locatie om uiteindelijk via de Stiemsterwei te eindigen onder de ereboog op de Munebuorren.  Het was de pijlsnelle Siebe Feenstra die als eerste over de finish kwam. Weinig deskundigen hadden de speler van Anjum 2 op hun lijstje staan als algeheel winnaar. Een meer dan verdiende winnaar. De nummers 2 en 3 respectievelijk Arjen Schregardus en de winnaar van vorig jaar Wiebe Wessel Bos volgen op eerbiedige afstand,

Jeugd
’s Morgens was het de beurt aan de jeugdelftallen. In maar liefst elf(!)  jeugdcategorieën werd fel gestreden om de prijzen. Onder luide aanmoedigingen van hun ouders/verzorgers en pakes en beppes kwamen alle deelnemers uiteindelijk moe maar voldaan over de streep onder de ereboog op de Munebuorren. Natuurlijk lag  er voor iedere deelnemer een mooie herinneringsmedaille te wachten in Lyts Mokum.

Wandelaars
Om één uur vertrokken 67 wandelaars aan hun tocht van zeven of tien kilometer. Voortvarend werd de tocht begonnen. Eenzelfde parcours als de wedstrijdlopers. Het verschil zat echter in het “gezellig samenzijn onderweg ,naar in eerste instantie het koek en zopierustpunt bij Luuk Tijtsma. Na deze welkome onderbreking werd met veel gespreksstof,  de wandeltocht voortgezet richting start en finish.

Op naar de jubileumeditie
Rond de klok van 17.30 uur werden alle prijswinnaars van de 49ste cross gehuldigd. Het was het begin van een gezellig samenzijn in een bomvolle kantine van de  v.v.Anjum. Teruggekeken werd op de geweldige prestatie van de algeheel winnaar Siebe Feenstra. Ook werd al even voor uitgekeken naar de jubileum editie van volgend jaar op de eerste zaterdag van 2025.

UItslagen
Klik hier hier voor de uitslagen

Sponsoren
Meedoen is belangrijk dan winnen. Toch is er voor iedere deelnemer een mooie herinnering aan deze 49ste crossloop. Natuurlijk mede mogelijk gemaakt door een grote groep van (lokale) sponsoren waarvoor hartelijk dank!

Administratiekantoor Geert Snijdood
Alexander Jelsma, Handelsonderneming
Gerald Boersma,G.B. kwaliteitsborging&Advies
Minne Faber,Autotechniek
Bert Terpstra,Witgoedspecialist
Ernst&Jansma schilders
Wijma en Koree metselaars
Menno Hoekstra,ambachtelijk slagerij
Visserij Sloot en van der Kooi
DEM/WMR mechanisatie en wegenbouw