Toppers fan de takomst

Zoals u wellicht zult weten zendt Omrop Fryslân momenteel een serie uit met als titel: “toppers fan de takomst”. Als onze provinciale omroep echte toppers wil zien zou een bezoekje aan onze vereniging zeker niet misstaan. Wij hebben momenteel maar liefst drie van deze toppers. En alle drie timmeren behoorlijk aan de weg.

Als eerste en oudste is daar Lyanne Iedema. Als meisje maakte ze eerst de overstap van VV Anjum naar CSV BeQuick. Hier speelde ze al snel niet meer met de meiden, maar in een jongensteam. Na 1 seizoen stond daar zomaar SC Heerenveen bij haar op de stoep en waagde ze de sprong in het diepe. Met succes, want na het behalen van haar 16e verjaardag werd ze gelijk aan het eerste damesteam van SC Heerenveen toegevoegd. Geweldig natuurlijk en na als buitenspeler te zijn begonnen staat ze sinds kort in de spits. Ze is zelfs al enkele malen op TV geweest.

Als tweede topper is daar Niek Dijkstra. Hij speelt ook al enkele jaren in het Friese Haagje. In het begin ging het allemaal wat stroef, ook omdat Niek natuurlijk niet de grootste is maar hij beschikt gelukkig wel over een groots karakter. Getuige het feit dat hij vaak in de basis mag beginnen in de JO15. Ieder weekend erop uit tegen clubs uit de ere of eerste divisie en niet alleen hij leert er enorm veel, ook pa Wessel ziet zijn ogen uit. Iets wat de vele inspanningen ruimschoots vergoed.

En sinds kort hebben we er een derde topper bij in de persoon van Wiebe Johan Westra. Dit kleine mannetje werd vorig jaar gescout door de FC Groningen en traint daar sindsdien iedere woensdag. Wat een belevenis voor deze kleine Lioessumer. Naast Groningen gaat Wiebe Johan iedere zondag naar de Veens Voetbal Academie in Kollum en ook daar zagen ze het talent van hem, want hij zit inmiddels in het zogenaamde “elite team”. Dit houdt in dat hij bij de besten uit zijn leeftijdsgroep hoort en dat hij zo nu en dan wedstrijdjes speelt tegen zeer sterke tegenstanders, ja zelfs teams van BVO’s.

Wat een weelde voor ons clubje, drie zulke kanjers!!!! Blijf vooral goed je best doen en beleef plezier aan het voetbalspelletje dan zijn we allemaal benieuwd hoe ver jullie het zullen schoppen in de jungle van het voetbal.

Veel succes!