V.V. Anjum maakt zich op voor de 49ste nieuwjaarsloop

Op 6 januari, de eerste zaterdag van 2024, houdt de v.v. Anjum haar traditionele nieuwjaarsloop. Een loop met zo langzamerhand een grote historie. Sinds januari 1974 staat deze “klassieker” op het programma als eerste activiteit van een nieuw kalenderjaar. Wanneer de Coronajaren geen roet in het had gegooid, dan zou de cross van 6 januari a.s. een jubileum-editie zijn geweest. Niet alleen het wedstrijdelement is belangrijk, nee, misschien spreekt het sociale gebeuren tijdens en afloop van de loop nog wel meer tot de verbeelding. De datum van 6 januari staat dan ook in de meeste agenda’s rood omcirkeld.

Voorbereiding jubileum -editie.
Met het oog op de 50ste editie is de crosscommissie uitgebreid. De huidige commissie zal borg staan voor een spetterende editie op, ijs en weder dienende, zaterdag 4 januari 2025. Maar eerst zullen de commissieleden Jappie Holwerda, Jelte Bandstra, Jelle de Jong, Adriaan Wijma, Thomas Jansma en Jan Visser zorgen voor een mooi stratenparcours voor de jeugd. De senioren, oud leden zullen zo nu en dan een stukje over minder geplaveide wegen moeten afleggen.

Wint Wiebe Wessel Bos weer?
Natuurlijk is meedoen belangrijker dan winnen. Toch hoort als eerste over de streep te komen op de Munebuorren er zeker bij. Een jaar geleden was Wiebe Wessel Bos de algeheel winnaar van de 48ste Anjumer nieuwjaarsloop. Kunnen teamgenoten Arjen Schregardus of Sytse Koree deze keer als eerste over de finish komen? Vorig jaar werden zij resp. derde en tweede. Of weet Oane Koree voor een verassing te zorgen? Vorig jaar als eerste over de meet bij het tweede elftal. Of loopt er ergens in de wijde omgeving van Anjum een “dark horse” rond?

Zeker en onzeker
Allemaal bespiegelingen vooraf. Onzeker is hoe het parcours er uit zal zien. Onzeker is het weertype op de 6de januari. Ligt er sneeuw, stormt het, regent het, of schijnt er een heerlijk vroeg voorjaarszonnetje. Het is koffiedik kijken. Wat wel zeker is dat het andermaal een gezellige familiedag voor jong en oud zal worden. Alle ingrediënten zijn aanwezig om voor de 49ste keer geschiedenis te schrijven. Ingrediënten die ook volop aanwezig zullen zijn wanneer rond de klok van twaalf uur een pan met heerlijke snert in Lyts Mokum wordt opgediend. Weet je welkom!

Programma
’s Morgens rond de klok van 10.00 uur zullen de jeugd elf- en zeventallen de spits afbijten. Inschrijven kan vanaf 9.30 uur. Nadat de snert om 12.00 uur geserveerd is vertrekken de wandelaars om 13.00 uur aan hun wandeltocht. Om 15.00 uur gaan de senioren, oud leden, dames van start voor hun loop in en om het prachtige Anjum.

Sponsoren
Meedoen is belangrijk dan winnen. Toch is er voor iedere deelnemer een mooie herinnering aan deze 49ste crossloop. Natuurlijk mede mogelijk gemaakt door een grote groep van (lokale) sponsoren waarvoor hartelijk dank!

Alexander Jelsma, Handelsonderneming
Gerald Boersma, G.B. kwaliteitsborging & Advies
Minne Faber, Autotechniek
Bert Terpstra, Witgoedspecialist
Ernst & Jansma schilders
Wijma en Koree metselaars
Menno Hoekstra, ambachtelijk slagerij
Visserij Sloot en van der Kooi
DEM/WMR mechanisatie en wegenbouw
Snackbar/ lunchroom de Iterij
Plus Supermarkt Anjum.