VV Anjum 1 – VV Minnertsga 1 *07-04-2018

VV Anjum wint eenvoudig van Minnertsga

Anjum is er zaterdag eindelijk weer eens in geslaagd een wedstrijd te winnen. Onder prachtige weersomstandigheden werd er zeer eenvoudig met 3-0 gewonnen van Minnertsga.

Anjum begon fel aan de wedstrijd. In de eerste vijf minuten waren er kansen voor Mark Jansma en Stephan Overkempe, beide keren stond keeper Jorn Helder uitstekend opgesteld. Na tien minuten stuurde Jan Tijtsma met een steekbal Stephan Overkempe op Jorn Helder af, de keeper bleef koel en verwerkte de inzet tot corner. Stephan Overkempe kreeg de kans om de aansluitende corner binnen te knikken, echter ging zijn inzet net over de goal. Even later kreeg Ydo Hoekstra de kans om Lolke Dijkstra te testen, maar zoals de laatste tijd wel blijkt is dit een uitstekende sluitpost. Na een klein kwartier was het dan toch raak voor Anjum. Een verdediger van Minnertsga zou de bal terug spelen op de keeper, deze was alleen even vergeten dat Anjum niet over kunstgras beschikt waardoor deze terugspeelbal niet genoeg snelheid had. Jan Tijtsma profiteerde hier optimaal van en kon in alle rust de 1-0 op het scorebord brengen. Na dik twintig minuten passte Mark Jansma de bal richting Jan Tijtsma, deze wist nog een aantal man te passeren en liet voor de tweede maal Jorn Helder kansloos, 2-0. Na negendertig minuten mocht Jorn Helder voor de derde maal de gang naar het net maken nadat Jan Tijtsma, na een uitstekende pass van Anne Jan Tijtsma op identieke wijze de 3-0 aan mocht tekenen. Op slag van rust kreeg Anjum nog de mogelijkheid om op 4-0 te komen nadat een uittrap van Lolke Dijkstra achter de verdediging van Minnertsga belandde, Jan Tijtsma sprong helaas te onzorgvuldig met deze grote kans om.

Na de rust kwam de wedstrijd meer in evenwicht, maar spannend werd het geen seconde. Na een klein kwartier in de tweede helft kreeg Ydo Hoekstra de kans om namens Minnertsga iets terug te doen, echter zijn schot spatte uiteen op de lat. Tien minuten later kreeg Rienk van der Veen een grote mogelijkheid, maar zijn inzet werd door een verdediger tot corner verwerkt. De aansluitende corner bleek een gemakkelijke prooi voor Lolke Dijkstra. Vlak voor tijd kreeg Anjum nog een grote mogelijkheid om de score verder uit te breiden. Pope Bauke Holwerda speelde zichzelf knap vrij en zag Jorn Helder ver voor zijn goal staan, zijn inzet ging helaas net over de goal waardoor de eindstand uiteindelijk bepaald werd op 3-0.

Zaterdag 14 april speelt Anjum op Sportpark Harddraversdijk te Dokkum de “Derby der Dongeradelen” tegen V.V. Dokkum. Aanvang: 14:30u

Scoreverloop:
14’ 1-0: Jan Tijtsma (VVA)
22’ 2-0: Jan Tijtsma (VVA)
39’ 3-0: Jan Tijtsma (VVA)

Scheidsrechter: Dhr. G. Nijboer
Toeschouwers: 174

Verslag: Nico Dijkstra