VV Kollum 1 – VV Anjum 1 *02-04-2018

V.V. Anjum verliest van Kollum

KOLLUM- Anjum is er op Paasmaandag niet in geslaagd te winnen van V.V. Kollum. Op sportpark Baensein werd met 3-0 verloren van de gastheer.

De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud toen scheidsrechter Leuning een vrije trap toekende aan Kollum. Joop Pijnacker nam plaats achter de bal en verraste vriend en vijand door de bal in een keer achter Lolke Dijkstra te werken, 1-0. Twintig minuten later was het weer raak voor Kollum. Kollum counterde via de rechterzijde naar het doel van Lolke Dijkstra, waarna wederom Joop Pijnacker koeltjes af kon ronden, 2-0. Even later kreeg Joop Pijnacker de kans op een hattrick, maar zijn inzet ging echter net over het Anjumer doel. Vijf minuten voor de rust kreeg Anjum nog een levensgrote kans, maar het één-tweetje tussen Stephan Overkempe en Jan Tijtsma strandde in het zicht van de haven.

Anjum kwam als herboren uit de kleedbox, wat vrijwel direct resulteerde in een aantal grote kansen. Wiebe Dijkstra zette de bal voor op Stephan Overkempe maar zijn inzet werd gekeerd door Auke Hoekstra, ook Anne-Jan Tijtsma kreeg de kans tot scoren, echter stond de Kollumer keeper als een ware sta-in-de-weg in de goal. Een schot van Jan Tijtsma ging net over de goal, en even later zag deze zelfde Jan Tijtsma zijn inzet tot corner verwerkt worden. Na twintig minuten spelen kreeg Kollum een vrije trap toegekend, en op bijna identieke wijze als in de eerste helft vloog de bal wederom buiten het bereik van Lolke Dijkstra binnen, 3-0. Anjum zette hierna nog wel aan, maar echt gevaarlijk werd het niet meer, tot vijf minuten voor tijd. Arjen Schregardus stuurde Stephan Overkempe met een knappe pass richting Auke Hoekstra, maar wederom wist hij Kollum met katachtige reflexen op 3-0 te houden. Het laatste wapenfeit was voor de debuterende Arjen Schregardus, echter werd ook zijn inzet wederom gekeerd door wie anders dan de keeper van Kollum. Eindstand 3-0.

Zaterdag 7 april speelt Anjum op het eigen Kolkenfjild tegen Minnertsga. Aanvang: 14:30u

Scoreverloop:
3’ 1-0: Joop Pijnacker (KOL)
26’ 2-0: Joop Pijnacker (KOL)
64’ 3-0: Benjamin Zondervan (KOL)

Scheidsrechter: Dhr. R. Leuning
Toeschouwers: 218

Verslag: Nico Dijkstra