Wat gaat er vanaf vandaag, 26 januari, veranderen binnen het voetbal? (bron knvb)

Iedereen mag weer overdag en ’s avonds binnen en buiten sporten, zonder tijdslimiet.

De volgende regels gelden:

• Er mogen weer competitiewedstrijden worden gespeeld
  • Publiek is weer toegestaan bij trainingen en wedstrijden tot maximaal 22.00 uur.
  • Sportkantines mogen weer open, tot maximaal 22.00 uur
  • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open
  • Er is geen beperking meer in de groepsgrootte bij het (zaal)voetbal
  • Houd je aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan

Vervolg competitie >

Bekervoetbal veld- en zaalvoetbal
Voor alle categorieën komt het bekervoetbal te vervallen

Competitie veldvoetbal
Categorie A senioren mannen en vrouwen veldvoetbal

De KNVB neemt over de wijze waarop deze competities zullen worden uitgespeeld op vrijdag 28 januari een definitief besluit.

In ieder geval zullen vanaf het weekend 5/6 februari de eerste inhaalwedstrijden worden vastgesteld.

Categorie B veldvoetbal

Alle categorieën in het veldvoetbal (senioren, junioren en pupillen) gaan aankomend weekend 29/30 januari starten met het reguliere programma. De speeldagenkalender blijft voor deze categorie ongewijzigd.

Publiek bij wedstrijden
Het publiek is weer welkom bij de wedstrijden en trainingen. Wel geldt voor zowel het veld- als het zaalvoetbal dat het publiek 1,5 meter afstand moet houden en bij het verplaatsen in de kantine of de sporthal een mondkapje op hebben. Het publiek dient uiterlijk om 22.00 uur de sportaccommodatie te hebben verlaten.

Sportkantines
Voor en na de wedstrijden is het weer mogelijk om elkaar te ontmoeten en een drankje te drinken in de kantine. Hiervoor gelden wel weer de inmiddels bekende regels:

• 1,5 meter afstand
  • Kantines moeten uiterlijk om 22.00 uur sluiten
  • Iedereen vanaf 18 jaar dient een coronatoegangsbewijs met identificatiebewijs te laten zien
  • Een vaste zitplaats is verplicht
  • Bij het verplaatsen in de kantine is een mondkapje verplicht
  • Kantinemedewerkers dienen ook een mondkapje te dragen
  • Bij een afhaal mogelijkheid vervalt de plicht voor het coronatoegangsbewijs en het mondkapje

Coronatoegangsbewijs
Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor sporters en publiek van 18 jaar en ouder.

• In de kleedkamers, toiletten en de kantine

Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, op het veld of in de sporthal, en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers.

Mondkapjes
Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op:

• Binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten
  • Binnen faciliteiten zoals kleedkamers en de kantine